Lectură de un minut

12 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Sonae Sierra a evitat costuri de 34,9 milioane de euro prin reducerea emisiilor de CO2

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Sonae Sierra a evitat costuri de 34.9 milioane euro prin punerea în aplicare a măsurilor de 
eco-eficiență punând accentul pe reducerea emisiilor de CO2 cu 90% din 2005 și pe diminuarea consumului de energie electrică cu 66% din 2002. Portofoliul certificat ecologic al companiei, aflat în creștere, permite acesteia să își mențină angajamentul de a avea active neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

 

Sursa foto: Parklake

Având în focus obiectivele privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon și de sustenabilitate stabilite pentru 2030, Sonae Sierra a reușit să reducă utilizarea resurselor pe scară largă, și anume consumul de apă, care a scăzut cu aproximativ 40% din 2003.

Creat de Sierra în 2012, programul Bright pentru eficiență energetică a făcut posibilă identificarea a 273 de inițiative de sustenabilitate în toate etapele programului și a generat 703 oportunități de îmbunătățire, care au condus la o reducere de 33,200 MWh a consumului de energie și la economii anuale potențiale în valoare de 7,4 milioane EUR.

Anul trecut, Sierra a lansat Bright 2.0, o variantă revizuită a programului care include tehnologii de ultimă generație. Prin implementarea acestei noi versiuni s-a identificat deja un potențial de creștere a eficienței energetice cu 37%, prin intermediul a 172 de măsuri de îmbunătățire identificate, care însumează o reducere a consumului de aproximativ 45,510 MWh și 6,8 milioane euro în economii anuale potențiale (raportate la prețurile energiei din 2022).

Angajamentul de a atinge neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2040 înseamnă un avans de 10 ani în raport cu obiectivului Comisiei Europene. De asemenea, Sierra a aderat recent la Principiile pentru investiții responsabile (PRI), ca un angajament pentru a stimula schimbarea continuă prin bune practici investiționale de referință.

Sonae Sierra este un jucător global în industria de real estate, cu o abordare integrată, care pune accent pe transformarea urbană și inovație. Livrând proiecte în peste 35 de țări, compania administrează active în valoare de peste 8 miliarde de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sonae Sierra a evitat costuri de 34,9 milioane de euro prin reducerea emisiilor de CO2