Lectură de 2 minute

16 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Sistemul Garanție-Returnare: RetuRO a lansat campania de informare „Hora Reciclării”

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

RetuRO, compania care administrează Sistemul Garanție-Returnare (SGR) a lansat o campanie media extinsă cu scopul de a informa cât mai bine consumatorii și de a le explica importanța și beneficiile acestui program. 

Sursa foto: Pixabay

Sistemul Garanție-Returnare va fi lansat la data de 30 noiembrie 2023, iar campania de informare „Hora Reciclării” detaliază pașii pe care românii trebuie să-i urmeze în procesul de returnare al ambalajelor și de recuperare a garanției.

Noua campanie de comunicare își propune nu doar să anunțe intrarea în vigoare a Sistemului Garanție-Returnare și să invite românii să adopte noile măsuri de reciclare, ci și să educe publicul cu privire la rolul și importanța lor în asigurarea unui mediu mai curat și mai verde.

Prin această campanie media, RetuRO își dorește să asigure o prezență considerabilă a mesajelor cheie pentru toate categoriile de audiență și prin toate canalele de comunicare, inclusiv televiziune, radio, mediul online, social media, OOH, evenimente și altele.

Campania va fi urmată de lansarea efectivă a Sistemului Garanție-Returnare în 30 noiembrie 2023, care se va concentra pe formarea obiceiului de returnare și colectare a ambalajelor în rândul consumatorilor. Astfel, compania RetuRO va continua să se implice pentru a asigura succesul sistemului și contribuția sa la un mediu mai curat și mai sănătos.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. ( www.returosgr.ro ) este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sistemul Garanție-Returnare: RetuRO a lansat campania de informare „Hora Reciclării”