Lectură de 3 minute

03 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Sistemul Garanție-Returnare: Auchan a colectat peste 23 de milioane de ambalaje

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

La invitația retailerului, clienții Auchan au fost încurajați încă din aprilie, după Paște, să nu arunce ambalajele, ci să le aducă pentru colectare și reciclare la punctele special amenajate dotate cu aparate automate de colectare, de tip RVM (reverse vending machine), din cadrul magazinelor sale. În schimb, clienții au primit pentru fiecare ambalaj reciclat câte un voucher în valoare de 0,5 lei acordat în baza cardului de fidelitate MyCLUB Auchan. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Primul milion de ambalaje a fost colectat chiar din a doua săptămână, iar la mai puțin de 6 luni de la instalarea aparatelor de colectare, numărul ambalajelor de băuturi colectate a depășit 23 milioane. Acțiunea continuă.

În pregătirea sistemului de garanție – returnare care urmează să intre în vigoare la nivel național în luna noiembrie, Auchan a venit în sprijinul clienților pentru a le oferi o nouă soluție de colectare și reciclare, prin aparate automate de tip RVM amplasate în magazinele sale. Astfel, retailerul, premiat pentru al doilea an consecutiv cu distincția „Brandul Anului în Sustenabilitate”, a oferit o soluție concretă și facilă pentru ca un număr cât mai mare de cetățeni să testeze și să se obișnuiască cu un astfel de sistem pentru reciclarea sistematică a ambalajelor băuturilor.

De altfel, colectarea prin acest mod nu este o noutate, Auchan fiind primul retailer din România care a introdus, în 2011, în câteva dintre magazinele sale, automate de tip RVM pentru recuperarea PET-urilor.

Astfel, din 18 aprilie și până în prezent, aproximativ 150.000 de ambalaje au fost aduse zilnic în cele 37 de puncte de colectare din orașele în care e prezent, cele mai mari cantități fiind înregistrate în București, Timișoara, Craiova, Constanța și Brașov.

Cum se reciclează corect ambalajele din PET/Aluminiu/Sticlă

  • Se scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatul de reciclare
  • Se introduce recipientul prin fanta rotundă (recipientele goale tip PET pot avea capacitatea de maxim 3L, iar cele din sticlă și aluminiu (doze) de maxim 1L).
  • Pentru a fi acceptate, recipientele trebuie să fie goale, curate și nedeteriorate, iar acestea pot fi introduse, pe rând, în ordine aleatorie, aparatul identificând automat tipul fiecărui ambalaj introdus.
  • După finalizarea tranzacției, utilizatorul va primi pe cardul de fidelitate MyCLUB un voucher a cărui valoare totală va fi calculată în funcție de numărul de ambalaje reciclate, conform regulamentului. Acest voucher poate fi regăsit și vizualizat în aplicația Auchan.

Clienții Auchan sunt invitați să continue să aducă ambalaje PET/ALU/sticlă, iar pentru fiecare ambalaj colectat după scanarea cardului MyCLUB Auchan, vor fi recompensați cu un voucher de fidelitate de 0,5 lei care poate fi folosit exclusiv pentru a achiziționa produse de la diverși parteneri Auchan, conform informațiilor și condițiilor disponibile în magazine și pe auchan.ro.

Bonificarea de 0,5 lei per ambalaj sub formă de voucher de fidelitate se acordă pentru maxim 50 de ambalaje pe zi, respectiv 100 de ambalaje/săptămână/card de fidelitate. După atingerea acestor limite, reciclarea poate continua fără acordarea de beneficii prin cardul de fidelitate MyCLUB Auchan.

Programul a debutat pe 18 aprilie și continuă și în prezent, punctele de colectare fiind disponibile în 37 de magazine, mai precis în 25 de hipermarketuri Auchan, 5 supermarketuri Auchan și 7 magazine de proximitate MyAuchan din București, respectiv: AFI Cotroceni, Berceni, Vitan, Crângași, Drumul Taberei, Luica, Obor, Liberty, La Strada, Alexandriei, Banu Manta, Otopeni) și din țară, astfel: Timișoara (Iulius Mall, Nord, Calea Șagului, Buziașului), Craiova (Electroputere, Craiovița, Universitaria), Constanța (Nord și Sud), Brașov (Coresi, Vest), Pitești Găvana, Bacău, Baia Mare, Satu Mare, Târgu Mureș (Sud, Nord), Oradea, Cluj (Iulius, Iris, Vivido, Rosetti, Turda), Galați și Ploiești.

Citeste si:
Parteneriat între INATECH Packaging și grupul Schaumaplast: germanii vor să se extindă pe piața farmaceutică din România
Parteneriat între INATECH Packaging și grupul Schaumaplast: germanii vor să se extindă pe piața farmaceutică din România

Auchan România are în portofoliu peste 420 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 382 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 370 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sistemul Garanție-Returnare: Auchan a colectat peste 23 de milioane de ambalaje