Lectură de 2 minute

26 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Sistemul de kiosk touchless este disponibil în 15 restaurante KFC din București

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Lanțul de fast food KFC a introdus sistemul de kiosk touchless în 15 restaurante din Capitală, după ce în luna octombrie 2020 anunța lansarea astfel de prototip, care nu necesită atingerea ecranului, în cadrul restaurantului tip Drive-Thru, KFC Olteniței.

Acesta a reprezentat o noutate globală pentru brand, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a comanda produsele fără a interacționa fizic cu kioskul, și de a beneficia astfel de o experiență 100% touchless, la plata cu cardul bancar.

După câteva luni kioskurile touchless au fost introduse în 15 restaurante din București:

  • Locațiile de tip Drive-Thru: Olteniței, Mihai Bravu, Iancului, Băneasa, Militari, Vulcan
  • Locațiile stradale: Dorobanți, Unirii, Moșilor, Gara de Nord
  • Locațiile tip food court: AFI Cotroceni, Băneasa Feeria, Orhideea, Promenada, Colentina

Sistemul de comandă touchless reprezintă o abordare strategică de adaptare la actualul context socio-sanitar, având în vedere, pe de o parte, măsurile de siguranță impuse la nivel național de către autorități, iar pe de altă parte, măsurile suplimentare adoptate la nivel de business, printre care: multipla dezinfectare a suprafețelor de lucru din bucătării și din locații, dotarea angajaților cu măști și mănuși de protecție, păstrarea distanței sociale, încurajarea plății contactless și plasarea recipientelor cu dezinfectanți în incinta restaurantelor.

„Primul kiosk touchless din România a fost implementat în restaurantul KFC Olteniței într-un moment în care rapiditatea adaptării la context a devenit esențială pentru continuitatea și performanța businessului. În medie, 9 din 10 comenzi sunt realizate, în restaurante, prin intermediul kioskurilor, astfel că, această soluție a reprezentat un demers firesc în dezvoltarea și îmbunătățirea acestora. Astăzi, după aproape 5 luni de la introducerea prototipului, am reușit să extindem acest sistem în 15 restaurante din București, în urma feedbackul pozitiv obținut într-un interval de timp relativ scurt”, a declarat Marian Gogu, Director General KFC România.

Kioskurile touchless utilizează un sistem de camere și senzori de profunzime care urmăresc mișcarea mâinii deasupra ecranului, detectând poziția exactă a acesteia, precum și zona indicată.

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de franciză brand-urile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell. De asemenea, la nivel internațional, Grupul operează restaurante la Chişinău, Republica Moldova și în Italia.

Citeste si:
3 femei din 4 vor să primească flori de 1 și 8 martie: lalelele, freziile și zambilele, cele mai comandate
3 femei din 4 vor să primească flori de 1 și 8 martie: lalelele, freziile și zambilele, cele mai comandate
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sistemul de kiosk touchless este disponibil în 15 restaurante KFC din București