Lectură de 2 minute

18 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Sistemul de Garanție-Returnare: RetuRo lansează aplicația care permite scanarea ambalajelor SGR 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, anunță că până la finalul lunii decembrie 2023 va pune la dispoziția comercianților o aplicație gratuită care va ușura returnarea și colectarea manuală a ambalajelor SGR.
 

Sursa foto: RetuRO

Aplicația va putea fi accesată de către comercianții care au semnat contractul cu RetuRO și au optat pentru colectarea manuală. Aceasta va permite utilizatorilor să scaneze ambalajele SGR returnate de consumatori, care vor avea imprimate pe etichetă logo-ul “Ambalaj cu garanție” și codul de bare specific, fiind în acest mod validate automat ca făcând parte din Registrul de Ambalaje SGR.

De asemenea, comercianții care au optat pentru colectare manuală vor putea folosi funcția “pick-up” a aplicației pentru a face o comandă de ridicare a sacilor cu ambalaje colectate de la punctul de returnare declarat. Pentru eficientizarea fluxurilor de colectare, ridicarea ambalajelor SGR poate fi solicitată doar la cumularea a minimum trei saci.

Aplicația dezvoltată de către RetuRO, alături de Sensoneo, va putea fi descărcată pe dispozitivele mobile atât în versiunea iOS, din App Store, cât și în versiunea Android, din Google Play. Utilizatorii vor putea identifica aplicația atât prin logoul RetuRO, deja cunoscut, cât și prin numele aplicației, “RetuRO”.

Procesul de conectare în aplicație este unul simplu. Conectarea în aplicație prin folosirea contului de utilizator (comerciant) valid din platforma portal.returosgr.ro. După conectarea în aplicație, următorul pas constă în alegerea punctului de returnare declarat. Pentru aceasta, comercianții vor utiliza ID-ul punctului de vânzare pe care îl găsesc în contul lor de utilizator din platformă.

Momentan, aplicația este în faza de testare, urmând ca până la finalul lunii decembrie să fie dată în folosință pentru comercianții care au finalizat înregistrarea în platforma SGR și au semnat contractul cu RetuRO. Pe parcurs, vor fi dezvoltate noi funcționalități ale aplicației în baza feedback-ului primit din partea utilizatorilor, care vor fi disponibile comercianților tot în mod gratuit.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. ( www.returosgr.ro ) este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

Citeste si:
Feliciu Paraschiv, Paco Supermarket: Problemele create de SGR în piața de retail ajung în prețul plătit de consumator 
Feliciu Paraschiv, Paco Supermarket: Problemele create de SGR în piața de retail ajung în prețul plătit de consumator 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sistemul de Garanție-Returnare: RetuRo lansează aplicația care permite scanarea ambalajelor SGR