Lectură de 2 minute

18 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Simtel Team a finalizat construcția noului spațiu logistic cu o investiție de 6 milioane de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Simtel Team anunță finalizarea investiției într-un nou spațiu logistic, în Băicoi, județul Prahova, care devine un hub de aprovizionare pentru toate activitățile derulate de grup. 
 

Sursa foto: Simtel

Prin intermediul noii facilități de depozitare, vom diminua timpii de transport și distanțele de livrare cu cel puțin 15%, comparativ cu situația din prezent și, de asemenea, vom optimiza durata de stocare a echipamentelor.

Mihai Tudor, CEO al Simtel Team

Noul spațiu logistic al Simtel este construit pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați și este alcătuit din două clădiri ultramoderne, amenajate conform standardelor de eficiență energetică, respectiv clasa de eficiență energetică A+, un spațiu exterior acoperit și platforme betonate. Depozitele construite au o suprafață totală de 1.300 de metri pătrați, iar platformele betonate de aproximativ 5.000 de metri pătrați.

De asemenea, una dintre cele două clădiri a fost amenajată pentru a putea găzdui viitoarea linie de producție roboți industriali dezvoltați de Agora Robotics, companie în care Simtel deține o participație de 51%.

Investiția în spațiul logistic de la Băicoi a fost de aproximativ 6 milioane de lei și a inclus achiziționarea terenului, amenajarea acestuia obținerea tuturor autorizațiilor, construirea clădirilor, instalarea utilităților și achiziționarea utilajelor necesare în vederea operării acestuia. Investiția a fost realizată din resurse financiare proprii și finanțare bancară.

Noua facilitate dezvoltată de Simtel are un impact pozitiv asupra comunității locale, prin crearea a zece noi locuri de muncă destinate locuitorilor din zona spațiului logistic. Rolurile pe care aceștia le ocupă sunt esențiale pentru gestionarea activității operaționale de la locație. În plus, odată cu lansarea viitoarei linii de producție roboți industriali, Simtel vizează extinderea echipei tot cu personal recrutat din cadrul comunității locale.

Simtel este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de aproximativ 310 milioane de lei.

Citeste si:
Mici la micul dejun, prânz și cină de 1 mai: cât costă o porție de mici anul acesta
Mici la micul dejun, prânz și cină de 1 mai: cât costă o porție de mici anul acesta

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – integrator de soluții în domeniul telecomunicațiilor, energie regenerabilă și automatizări industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Simtel Team a finalizat construcția noului spațiu logistic cu o investiție de 6 milioane de lei