Lectură de 2 minute

04 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Simtel achiziționează Oasis Green Energy, o companie care dezvoltă un parc fotovoltaic în Bihor

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, anunță achiziționarea integrală a Oasis Green Energy 3, o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic în Salonta, județul Bihor. 
 

Sursa foto: Mihai Tudor/ CEO Simtel

Preluarea companiei de proiect din Salonta face parte din strategia Simtel de dezvoltare pe termen lung a propriului portofoliu de parcuri fotovoltaice în vederea producerii și vânzării de energie electrică

Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team

Prin intermediul tranzacției, Simtel va prelua un proiect gata de implementare (ready to build) cu o capacitate instalată planificată de 5,35 MWp DC (putere maximă la nivelul panourilor). Proiectul se întinde pe o suprafață de aproximativ 70.000 mp și deține toate autorizațiile necesare pentru a demara deja implementarea acestuia. O parte din lucrările necesare, precum cele de racordare la rețeaua națională de energie, sunt deja finalizate. Simtel estimează că proiectul va fi finalizat integral în următoarele șase luni. Parcul de la Salonta va genera anual aproximativ 6,5 GWh și va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu aproximativ 4.000 de tone pe an. Tranzacția a fost finanțată din surse proprii.

Simtel își diversifică sursele de venituri prin extinderea portofoliului în domeniul energiei regenerabile, evidențiind astfel reziliența și adaptabilitatea companiei în fața schimbărilor de piață, contribuind simultan la sustenabilitatea mediului.

În prezent, Simtel deține șase astfel de parcuri, aflate în diverse stadii de implementare, în Pleșoiu, unde a fost finalizată prima fază a proiectului în august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia și Salonta. La momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC și vor genera anual o producție de circa 100 GWh.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021. Conform rezultatelor preliminare pentru anul 2023, compania a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 295,6 milioane de lei, o creștere cu 112% față de 2022 și un profit net de 27,4 milioane de lei, o apreciere cu 115% comparativ cu anul anterior. EBITDA la nivel consolidat în 2023 a fost de 36,8 milioane de lei, o creștere cu 117% față de anul 2022 și cu 17% mai mare față de bugetul de venituri și cheltuieli asumat de companie pentru anul 2023. Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – integrator de soluții în domeniul telecomunicațiilor, energie regenerabilă și automatizări industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Simtel achiziționează Oasis Green Energy, o companie care dezvoltă un parc fotovoltaic în Bihor