Lectură de 2 minute

12 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Shein continuă lupta cu Temu și îi dă în judecată pentru copierea unor imagini de pe site-ul său

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Gigantul chinez de fast-fashion a dat în judecată compania Temu, deținută de PDD Holding, la Înalta Curte din Marea Britanie, acuzând-o că a folosit imaginile Shein pentru a-și comercializa produsele și cere daune de 100.000 de lire sterline.

Sursa foto: Unsplash

Shein continuă bătălia împotriva rivalului său chinez Temu. Compania chineză cere despăgubiri de 100.000 de lire sterline de la Temu, precum și eliminarea tuturor presupuselor publicații copiate. Temu are în prezent peste nouă milioane de utilizatori în Marea Britanie și o rețea de peste 100 de milioane de cumpărători la nivel global, potrivit modaes.com.

Aceasta nu este prima dată când Shein își dă în judecată principalul rival. În luna martie, gigantul chinez a dat în judecată Temu la tribunalul federal din Illinois, acuzând compania că a angajat influenceri din rețelele de socializare pentru a face declarații false împotriva sa.

Cele două companii se află într-o bătălie judiciară în curs de desfășurare. În iulie, Temu a dat compania Shein în judecată. În acest caz, compania deținută de PDD Holding a acuzat gigantul chinez de încălcarea legislației antitrust din SUA, susținând că Shein abuzează de puterea sa de piață și îi obligă pe producători să evite Temu.

Ambele companii se află în vizorul legislatorilor americani. Ele se numără printre mărcile care fac obiectul unei anchete pentru utilizarea bumbacului Xinjang, care este produs de populația uigură prin muncă forțată. În plus, Shein a fost acuzată în ultimii ani că a copiat modele, confruntându-se cu acuzații din partea unor operatori precum Nike, UGG și Deckers.

În ceea ce privește cifra de afaceri, Temu a depășit Shein în luna iunie. Cheltuielile de consum la Temu au fost cu 20% mai mari decât la Shein în luna mai. În plus față de vânzări, aplicația PDD Holdings a depășit Shein în ceea ce privește cumpărătorii lunari.

Până în 20245, Shein se așteaptă să își dubleze cifra de afaceri la 60 de miliarde de dolari. În ultimele luni, compania a prezentat aceste planuri investitorilor pentru a-și spori atractivitatea în vederea unei potențiale oferte publice inițiale la Bursa de Valori din New York, ceea ce ar face din ea cea mai mare companie chineză listată în Statele Unite.

Citeste si:
 Francezii taxează supraproducția de haine: ce amenzi vor primi giganții fast fashion Temu și Shein
 Francezii taxează supraproducția de haine: ce amenzi vor primi giganții fast fashion Temu și Shein
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Shein continuă lupta cu Temu și îi dă în judecată pentru copierea unor imagini de pe site-ul său