Lectură de un minut

17 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Shein a comis-o din nou. Un cunoscut brand de genți l-a dat în judecată pe retailerul chinez 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Uniqlo a intentat un proces împotriva Shein ca urmare a acuzațiilor potrivit cărora retailerul fast-fashion vinde genți care imită geanta sa cu bretele devenită foarte populară. Cazul juridic a fost intentat la Tokyo și susține că unele genți Shein "seamănă foarte mult" cu gențile cross-body ale Uniqlo, care au câștigat milioane de aprecieri pe platforma de socializare TikTok.

Sursa foto: Shuttertock

Geanta de nailon cu bretele a devenit cea mai bine vândută geantă a brandului din toate timpurile, a relatat retail-week.com. Uniqlo preconizează un profit record pentru 2024, dar se pare că schimbările climatice vor reprezenta o provocare pentru vânzările de articole precum jachetele sale din pluș.

Compania Uniqlo este îngrijorată că gențile produse de Shein ar putea afecta încrederea clienților în brand și a cerut să înceteze imediat vânzarea versiunii sale de geantă. Retailerul japonez a cerut, de asemenea, "despăgubiri pentru daunele suferite".

Fast Retailing, care deține Uniqlo, a declarat că la sfârșitul lunii decembrie a fost depusă o petiție la Tribunalul Districtual din Tokyo împotriva Shein Japan și a două filiale.

Cazul survine după alte bătălii juridice cu care s-a confruntat Shein. În decembrie, retailerul rival online Temu a intentat un proces în care susținea că furnizorii au fost "intimidați în stil mafiot", deoarece Shein ar fi "întemnițat în mod fals" muncitori după ce a crezut că furnizorii lucrau pentru Temu.

În legătură cu acest caz, Shein a declarat că este de părere că „acest proces este lipsit de temei și ne vom apăra viguros".

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Shein a comis-o din nou. Un cunoscut brand de genți l-a dat în judecată pe retailerul chinez