Lectură de 3 minute

31 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Selgros donează peste 2.000 de meniuri pregătite de chefi renumiți

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Selgros Cash & Carry donează peste 2.000 de meniuri gătite de 12 chefi de renume și profesioniști în artele culinare către persoane şi familii aflate în dificultate din județul Brașov, într-o nouă ediție a proiectului de responsabilitate socială Arena Bucătarilor, Din Pasiune pentru OAMENI. 
 

Sursa foto: Selgros

Evenimentul are loc în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, în Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor din incinta magazinului Selgros Brașov.

Meniurile vor fi pregătite de o serie de chefi bucătari de renume: Chef Ioan Florescu, Chef Victor Melian, Lady Chef Cornelia Ghișoi, Chef Ciprian Nicolescu, Chef Cristian Dumitru, Maestru Cofetar Mihaela Ruxanda, Chef Bogdan Cozma și Chef Emanuel Mocan. Acestora li se vor alătura câștigători ai celei de-a XII-a ediții a concursului Arena Bucătarilor: Dadiana Munteanu (locul I, seniori), Paul Antohi (locul I, juniori) și David Toader (locul III, juniori). De asemenea, va fi prezent și Radu Darie, fondatorul Atelierului de Tarte din București.

În cadrul acestui proiect, Selgros asigură peste 1.300 kilograme de produse alimentare, precum și logistica necesară pentru prepararea meniurilor. Peste 40 de voluntari, majoritatea din echipa Selgros, vor participa atât la pregătiri, cât și la livrarea celor 2.000 de porții către beneficiari. Inițiativa se desfășoară în colaborare cu instituții, asociații și centre din județul Brașov care au în îngrijire persoane aflate în dificultate: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Fundația Bucuria Darului, Hospice Casa Speranței Brașov, Asociația pentru Demnitatea Omului și Familiei Brașov, Asociația Filantropică Medical - Creștină „Christiana”, Casa „Daniel”, Asociația „Speranța pentru Copii”, Asociația „Kastel” și Asociația Centrul Rezidențial pentru Vârstnici MARIA.

Arena Bucătarilor este una dintre cele mai prestigioase competiții destinate bucătarilor profesioniști, oferindu-le șansa de a-și etala creativitatea și de a se duela pentru un loc pe podiumul gastronomiei românești. Concursul este organizat de Selgros începând cu 2010. În noiembrie 2022 a avut loc cea de-a XII-a ediție a competiției Arena Bucătarilor.

În 2021, luând în considerare contextul pandemic, Selgros a decis să transforme celebrul concurs într-un proiect de responsabilitate socială, donând peste 2.000 de meniuri gătite de maeștri culinari de renume către persoane și familii aflate în dificultate din județul Brașov.

Selgros Cash & Carry România este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de retail din România, cu o rețea națională formată din 23 de magazine și o platformă logistică. Misiunea Selgros este de a oferi, zilnic, o gamă variată de produse, garanția prospețimii și a profesionalismului, la prețul corect. Compania are 4.500 de angajați la nivel național, fiind printre cei mai importanți angajatori din domeniu. Selgros Cash & Carry este o companie care face parte din grupul Transgourmet, controlat în întregime de Coop Elveția, care deține în prezent 80 de magazine Selgros.

Citeste si:
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Selgros donează peste 2.000 de meniuri pregătite de chefi renumiți