Lectură de 2 minute

18 Dec 2020 - Știri și Noutăți

Selgros deschide o platformă logistică pentru produse proaspete și congelate

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Selgros Cash & Carry România a deschis în localitatea Chiajna, pe Centura București, o platformă logistică de 10.000 mp, prin care își va aproviziona magazinele cu toate produsele care au nevoie de temperatură controlată la depozitare: legume, fructe, delicatese, lactate, mezeluri, pește, produse congelate.

Noul hub logistic al Selgros va îmbunătăți eficiența lanțului de aprovizionare și va asigura cele mai înalte standarde de calitate și prospețime ale produselor aflate la raft. Totodată, Selgros va putea să își diversifice gama de produse disponibile în magazinele sale, prin listarea producătorilor care nu au propria rețea de distribuție națională.

Selgros a ales platforma de depozitare la temperatură controlată ACT Cold Storage, dezvoltată în perioada 2003-2019 de Mega Company. Cele peste 50 de porți de încărcare permit un acces facil, iar spațiile de depozitare au o înălțime de 12 metri , fără coloane de susținere la interior. Parcul logistic dispune de comunicații securizate la distanță, permițând verificarea în mod constant a integrității și condițiilor în care bunurile sunt stocate.

Toate spațiile de depozitare utilizează lichid de răcire ecologic și biodegradabil. Spre deosebire de alte facilități, platforma recuperează căldura generată de echipamentele de răcire, pentru a încălzi substratul subteran. Datorită atenției acordate mediului, ACT Cold Storage nu generează amprentă de carbon, gradul de eficiență energetică fiind foarte ridicat.

Pentru această tranzacție, Selgros a fost consiliată de compania de consultanță imobiliară JLL care a ajuns astfel la aproximativ 500.000 mp de spații de depozitare închiriate în ultimii trei ani de marii retaileri din România, din care peste 150.000 mp de spații de depozitare la temperatură controlată.

Selgros Cash & Carry România este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de retail din România, cu o rețea națională formată din 23 de magazine. Compania are 4.500 de angajați la nivel național, fiind printre cei mai importanți angajatori din domeniu. Selgros Cash & Carry este o companie care face parte din grupul Transgourmet, controlat în întregime de Coop Elveția, care deține în prezent 91 de magazine (43 în Germania, 23 în România, 17 în Polonia și 11 în Rusia).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Selgros deschide o platformă logistică pentru produse proaspete și congelate