Lectură de un minut

23 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Sclavie modernă pe plantațiile de cacao: producătorul de ciocolată Tony's Chocolonely, dat în judecată de Mondelez din cauza unei campanii CSR

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

O campanie de marketing a Tony's Chocolonely nu i-a ”picat” lui Mondelez: multinaționala a dat în judecată producătorul de ciocolată care se declară etic din punct de vedere al producției.  

Sursa foto: Tony’s Chocolonely/ Facebook

Ca parte a unei campanii cu sloganul Tony’s Fair Alternative, compania de ciocolată a lansat patru ambalaje temporare în Germania, parodiând designul binecunoscutelor batoane de ciocolată de la Ferrero, Mars, Milka și Nestlé. Scopul campaniei a fost de a crește gradul de conștientizare a faptului că industria de cacao încă folosește munca ilegală a copiilor și sclavia modernă, scrie RetailDetail.eu.

Campania nu a fost însă pe placul Mondelez, producătorul Milka. Ambalajul de ciocolată lila este o încălcare a mărcii comerciale, susține multinaționala, care a fost singura dintre cei patru producători vizați care a luat măsuri legale. Tribunalul din Hamburg a acceptat cererea lui Mondelez pentru o penalizare pentru utilizarea culorii de către Tony’s Chocolonely.

Tony’s Chocolonely a anunțat că va contesta verdictul, dar că va înlocui ambalajul.

Producătorul de ciocolată care se declară etic din punct de vedere al producției a adăugat că, deși este fericit că a sa campanie primește multă atenție în acest fel, este trist că totul se concentrează asupra unui proces și banii merg la avocați, mai degrabă decât la cultivatorii de cacao.

Compania adaugă că solicită tuturor companiilor de ciocolată să plătească fermierilor un preț mai mare pentru a aborda în mod fundamental aceste probleme, în loc să folosească avocați pentru a evita această discuție.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sclavie modernă pe plantațiile de cacao: producătorul de ciocolată Tony's Chocolonely, dat în judecată de Mondelez din cauza unei campanii CSR