Lectură de 2 minute

02 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Schimbări la conducerea Cargus. Yannick Mooijman preia funcția de CEO

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Cargus anunță numirea lui Yannick Mooijman în funcția de CEO al companiei de curierat, preluând acest rol de la Olivier Van Houtte, de la începutul lunii noiembrie. Cu o experiență de peste 25 de ani, aria de expertiză a lui Yannick Mooijman acoperă segmente precum marketing, vânzări, fuziuni și achiziții, strategie și inovații, în companii multinaționale din Europa, Orientul Mijlociu și SUA.

Sursa foto: Cargus

De asemenea, noul CEO Cargus are o vastă experiență în industria de curierat, conducând, din poziția de Director General al companiei UPS, activitățile de business din patru țări din regiune (Ungaria, Grecia, România și Slovenia).

Yannick Mooijman preia funcția de CEO de la Olivier Van Houtte, care a pus bazele următorilor pași în dezvoltarea companiei, cu obiectivul de a transforma Cargus într-un lider al industriei de curierat, investind în calitate și inovație. În timpul mandatului lui Olivier Van Houtte, Cargus a accelerat extinderea rețelei Out of Home (OOH) și a lansat noua soluție de livrare în proximitate – rețeaua de lockere Cargus Ship & GO.

Yannick Mooijman este cetățean olandez, deține un master în afaceri de la Universitatea din Groningen și a participat la diverse programe de formare executivă organizate de Harvard și Insead. Yannick este pasionat de strategiile centrate pe client, care permit organizațiilor să construiască și să valorifice un avantaj competitiv bazat pe o ofertă puternică de servicii, experiența clienților și modul agil de operare.

Toate investițiile și eforturile Cargus din ultimii ani au dus la obținerea celei mai bune rate de livrare de pe piața din România: 98% din totalul livrărilor Cargus ajung la destinatari în prima zi după preluare.

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus numără peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresă, dar și printr-o rețea națională de sute de locații SHIP & GO (magazine partenere și lockere), unde clienții pot ridica sau trimite pachete, deține 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat o creștere cu 20% a volumului vânzărilor în 2020.

Citeste si:
Inditex deschide cel mai mare magazin Pull&Bear din lume. Retailerul a montat cabine de probă pentru tiktokeri
Inditex deschide cel mai mare magazin Pull&Bear din lume. Retailerul a montat cabine de probă pentru tiktokeri
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbări la conducerea Cargus. Yannick Mooijman preia funcția de CEO