Lectură de un minut

16 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Schimbări majore la Lidl. Retailerul va renunța la etichetele de preț din hârtie 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lidl a anunțat o schimbare majoră care va afecta toate magazinele sale din Marea Britanie, revoluționând modul în care își afișează prețurile, în urma unui test de succes în peste 35 de magazine ale companiei.

Sursa foto: Lidl

Mai exact, Lidl va trece de la etichetele de preț pe hârtie la etichetele electronice de preț (ESL). Se estimează că această măsură va permite economisirea a peste 206 tone de carbon pe an, prin reducerea consumului de hârtie și a ambalajelor, în timp ce utilizarea cernelii va fi, de asemenea, redusă drastic, notează inforetail.com.

De la lansarea testului, în septembrie 2022, în 35 de magazine, peste două treimi dintre cumpărătorii chestionați au declarat că nu au observat schimbarea, ceea ce a întărit decizia de a face această tranziție.

În acest fel, compania a demonstrat cum tehnologia modernă poate contribui la consolidarea operațiunilor din magazinele sale fără a afecta experiența cumpărătorului prin integrare.

În plus, angajații magazinelor au optimizat timpul petrecut anterior pentru revizuirea și actualizarea manuală a etichetelor, permițându-le să se concentreze asupra altor sarcini, cum ar fi asistarea clienților și reaprovizionarea rafturilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbări majore la Lidl. Retailerul va renunța la etichetele de preț din hârtie