Lectură de 3 minute

25 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Schimbări la McDonald's România: Daniel Boaje plecă de la conducerea companiei după nouă ani

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Daniel Boaje, directorul general al companiei Premier Restaurants România, partenerul de dezvoltare al McDonald's în România, pleacă de la conducerea companiei, după nouă ani de la preluarea funcției și peste 20 de ani în care a fost parte din echipă.

Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s pe șase piețe europene, anunță noi directori ai operațiunilor din România și Malta, începând cu 1 iulie 2020.

Paul Drăgan, actualul director general al operațiunilor din Malta, se va întoarce în București pentru a prelua conducerea pieței din România, unde compania operează 85 de restaurante.

Acesta îl succede pe Daniel Boaje care părăsește compania după o carieră de succes de peste 20 de ani la McDonald’s. Peter Hili, în prezent Business Consultant pe piața din Malta, a fost promovat în funcția de director general pentru McDonald’s în Malta.

Daniel Boaje și-a început cariera la McDonald’s România în 1994 ca Manager Trainee, iar în 1999, la 29 de ani, a fost promovat Director de Operațiuni al companiei, fiind la momentul respectiv cel mai tânăr dintre managerii cu poziții similare din Europa. Între 2004 și 2010 a lucrat în domeniul financiar, la Cetelem IFN-BNP Paribas și Credisson, iar în 2010 a revenit ca Business Development Director la McDonald’s România. Începând din martie 2011, Daniel Boaje a fost Directorul General al McDonald’s România, mandatul lui încheindu-se la 30 iunie 2020.

Paul Drăgan preia conducerea McDonald's România

Paul Drăgan s-a alăturat echipei din Malta în 2018 pentru a conduce lanțul de nouă restaurante ale țării. Anterior, el a ocupat poziția de director de operațiuni în România, începând cu 2011. Paul Drăgan și-a început cariera la McDonald’s în România în 1995, ca manager trainee, ulterior devenind manager de restaurant. A fost numit Business Consultant cinci ani mai târziu, apoi Manager de Operațiuni. De-a lungul carierei sale, Paul Drăgan a făcut parte din echipele McDonald’s din SUA și Canada.

Peter Hili a absolvit Universitatea din Malta în 2016 cu o diplomă în relații internaționale. A ocupat poziția de Policy Officer la Ambasada Maltei din Washington DC, apoi s-a mutat în Canada, unde s-a alăturat echipei McDonald's din Ottawa. În anul următor, a fost numit managerul restaurantului McDonald's Bay Street din Malta. Peter Hili, fiul cel mare al președintelui Premier Capital, Melo Hili, a fost promovat în rolul de Business Consultant pentru McDonald’s Malta în 2019.

Citeste si:
HORNBACH România are un nou director general. Cine îi ia locul lui Mugurel-Horia Rusu
HORNBACH România are un nou director general. Cine îi ia locul lui Mugurel-Horia Rusu

Premier Capital plc este partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și Romania. Actuala rețea de 157 de restaurante include unități cu operațiuni McDrive și McCafe, deservind peste 130 de milioane de clienți anual, cu ajutorul unei echipe de peste 8.800 de angajați.

Premier Capital plc este business-ul McDonald’s al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat în diverse operațiuni și parteneriate cu McDonald’s și Apple, logistică, inginerie, proprietăți și tehnologie. Activi în 10 țări din centrul și estul Europei și Africa de Nord cu o echipa de 9.400 de angajați, Hili Ventures este partener CMA CGM, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Diebold Nixdorf, și alte companii globale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbări la McDonald's România: Daniel Boaje plecă de la conducerea companiei după nouă ani