Lectură de 3 minute

02 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Schimbări la conducerea Safetech Innovations. Cine preia poziția de COO la nivelul grupului 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, anunță cooptarea lui Ionuț Georgescu și numirea acestuia în funcția de Director de Operațiuni (COO) la nivelul grupului. Ionuț Georgescu este un executiv cu peste 21 de ani de experiență în industria de IT și securitate informațională. 

 

Sursa foto: Safetech Innovations /Facebook

Înainte de a se alătura echipei Safetech Innovations, Ionuț Georgescu a deținut funcția de Senior Manager, Advanced Security Analysis în cadrul Dell Securworks, unde a coordonat echipe multinaționale multiple care au livrat servicii de securitate pentru companii internaționale de top.

De asemenea, între anii 2015-2017, acesta a lucrat în cadrul Safetech Innovations, perioadă în care a contribuit la dezvoltarea STI-CERT din poziția de Technical Security Manager. STI-CERT este un centru specializat de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CSIRT), prin care companiile din sectorul public și privat beneficiază de servicii specializate privind monitorizarea amenințărilor de securitate cibernetică și intervenția în cazul incidentelor de securitate în regim 24/7 sau 8/5.

În calitate de COO al companiei, Ionuț Georgescu va avea un rol esențial în cadrul strategiei globale a Safetech Innovations. Principalul obiectiv al acestuia va fi legat de poziționarea companiei ca un furnizor de top de servicii și soluții de securitate cibernetică în România, Marea Britanie, SUA și Emiratele Arabe Unite, țări în care Safetech Innovations deține filiale.

Pe termen mediu și lung, Safetech Innovations vizează crearea de echipe de vânzări și tehnice de pre-vânzări în fiecare locație în care are înființate aceste filiale.

La nivelul anului 2023, principalele obiective ale Safetech Innovations se axează pe consolidarea afacerii companiei în România, atât prin creșterea numărului de clienți noi, cât și a numărului de contracte recurente, precum și dezvoltarea filialelor, cu precădere cele din Marea Britanie și SUA.

În ceea ce privește SUA, recent, compania a înființat oficial entitatea locală, iar în perioada următoare activitatea acesteia se va concentra pe aspecte de operaționalizare, precum angajarea a două persoane, un expert în vânzări și un altul în pre-vânzări și încheierea de parteneriate cu vendori locali.

În acest context, în 2023, Safetech Innovations vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei și un profit net de 13,9 milioane de lei. De asemenea, compania are în plan introducerea de servicii și soluții noi, precum testări avansate de securitate cibernetică.

Citeste si:
Cushman & Wakefield Echinox: România a înregistrat al doilea cel mai mare volum de spații industriale și de logistică închiriate din Europa Centrală și de Est
Cushman & Wakefield Echinox: România a înregistrat al doilea cel mai mare volum de spații industriale și de logistică închiriate din Europa Centrală și de Est

În plus, pe lângă continuarea dezvoltării produselor proprii, iSAM, ToR-SIM și SafePic, Safetech Innovations are în vedere crearea unui nou produs al companiei, din resurse proprii, și prin intermediul căruia clienții vor fi sprijiniți în procesul de recuperare a datelor pierdute în urma unui atac cibernetic.

Înființată în 2011, Safetech Innovations (SAFE) este în prezent o companie dedicată securității informației de pe piața românească, specializată în domeniul securității cibernetice și implementării soluțiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT - Safetech Cybersecurity Incident Response Center), precum și implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbări la conducerea Safetech Innovations. Cine preia poziția de COO la nivelul grupului