Lectură de 2 minute

02 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Schimbări la conducerea Cargus. Yannick Mooijman preia funcția de CEO

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Cargus anunță numirea lui Yannick Mooijman în funcÈ›ia de CEO al companiei de curierat, preluând acest rol de la Olivier Van Houtte, de la începutul lunii noiembrie. Cu o experiență de peste 25 de ani, aria de expertiză a lui Yannick Mooijman acoperă segmente precum marketing, vânzări, fuziuni È™i achiziÈ›ii, strategie È™i inovaÈ›ii, în companii multinaÈ›ionale din Europa, Orientul Mijlociu È™i SUA.

Sursa foto: Cargus

De asemenea, noul CEO Cargus are o vastă experiență în industria de curierat, conducând, din poziÈ›ia de Director General al companiei UPS, activitățile de business din patru țări din regiune (Ungaria, Grecia, România È™i Slovenia).

Yannick Mooijman preia funcÈ›ia de CEO de la Olivier Van Houtte, care a pus bazele următorilor paÈ™i în dezvoltarea companiei, cu obiectivul de a transforma Cargus într-un lider al industriei de curierat, investind în calitate È™i inovaÈ›ie. În timpul mandatului lui Olivier Van Houtte, Cargus a accelerat extinderea reÈ›elei Out of Home (OOH) È™i a lansat noua soluÈ›ie de livrare în proximitate – reÈ›eaua de lockere Cargus Ship & GO.

Yannick Mooijman este cetățean olandez, deÈ›ine un master în afaceri de la Universitatea din Groningen È™i a participat la diverse programe de formare executivă organizate de Harvard È™i Insead. Yannick este pasionat de strategiile centrate pe client, care permit organizaÈ›iilor să construiască È™i să valorifice un avantaj competitiv bazat pe o ofertă puternică de servicii, experienÈ›a clienÈ›ilor È™i modul agil de operare.

Toate investiÈ›iile È™i eforturile Cargus din ultimii ani au dus la obÈ›inerea celei mai bune rate de livrare de pe piaÈ›a din România: 98% din totalul livrărilor Cargus ajung la destinatari în prima zi după preluare.

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus numără peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresă, dar și printr-o rețea națională de sute de locații SHIP & GO (magazine partenere și lockere), unde clienții pot ridica sau trimite pachete, deține 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat o creÈ™tere cu 20% a volumului vânzărilor în 2020.

Citeste si:
Inditex deschide cel mai mare magazin Pull&Bear din lume. Retailerul a montat cabine de probă pentru tiktokeri
Inditex deschide cel mai mare magazin Pull&Bear din lume. Retailerul a montat cabine de probă pentru tiktokeri
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Schimbări la conducerea Cargus. Yannick Mooijman preia funcÈ›ia de CEO