Lectură de 3 minute

04 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Schimbări în grupul Carrefour: Cătălin Samara devine director al Bringo Internațional

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cătălin Samara, director operațional și e-commerce și membru al comitetului executiv al Carrefour România, preia funcția de director al Bringo Internațional, o nouă structură creată în cadrul grupului, începând cu 3 ianuarie 2022 și va coordona activitatea internațională a serviciului de personal shopping și livrare.

Poziția nou creată vine ca urmare a dezvoltării Bringo, un concept românesc, exportat în patru alte țări, care va funcționa de acum, ca parte dintr-o organizație globală. Samara a contribuit la dezvoltarea locală a conceptului de business și a serviciului, supervizând activitățile de e-commerce ale Carrefour România și planul de extindere constantă a parteneriatului cu Bringo.

Ținând cont de evoluția conceptului Bringo la nivel mondial, Grupul Carrefour a considerat ca fiind un pas necesar crearea unei structuri internaționale, parte din grup, care să coordoneze eforturile locale din fiecare țară și strategiile de dezvoltare la nivel internațional, sub supervizarea lui Samara. Compania este acum activă sub diferite branduri în cinci țări: România, Argentina, Belgia, Franța și Maroc.

„Vom lucra împreună cu echipele grupului Carrefour pentru a duce activitatea Bringo Internațional la nivelul următor”, a adăugat Cătălin Samara, noul director al Bringo Internațional.

Cătălin Samara este de 21 de ani în Carrefour România, alăturându-se companiei în 2000, fiind printre primii angajați ai săi, cu câteva luni de zile înainte de deschiderea primului magazin în România. Până în prezent, a deținut o serie de poziții în cadrul companiei, de la director operațional de hipermarketuri, la director marketing, digital și e-commerce, servicii clienți și omnicanal, fiind și membru al comitetului executiv din 2011.

În funcția sa de director operațional & e-commerce, Cătălin Samara era responsabil cu operațiunile tuturor formatelor de magazine fizice din rețeaua Carrefour România: hipermarketuri, supermarketuri, proximitate și Supeco. Pe lângă responsabilitățile de management ale activelor, caselor și organizarea proceselor, Cătălin a coordonat și dezvoltarea modelului de business omnicanal ce cuprinde strategia de e-commerce și operațiunile de transformare digitală.

Bringo este în 37 de orașe din România

În doar patru ani, Bringo s-a extins în 37 de orașe din România și include în acest moment în aplicație peste 100 de magazine Carrefour în toate formatele (hipermarket, supermarket, express și Supeco). În plus, recent a lansat serviciul de livrare rapidă a produselor Carrefour, în 30 de minute, în București, Iași, Cluj, Timișoara, Constanța și Brașov, serviciul fiind bazat pe linia de supermarketuri și, mai ales, pe cea de magazine express din rețeaua Carrefour.

În noua sa funcție, Cătălin va coordona activitatea Bringo în cele 5 țări în care serviciul este activ sub diverse branduri: România, Argentina, Belgia, Franța, Maroc, având, printre altele, rolul de a integra din punct de vedere tehnic și operațional aceste filiale. Ca urmare a acestei numiri internaționale, responsabilitățile lui Cătălin în cadrul Carrefour România vor fi redistribuite intern.

Citeste si:
VIDEO |Carrefour a dat startul testării unui robot care livrează comenzile online
VIDEO |Carrefour a dat startul testării unui robot care livrează comenzile online

Carrefour România are peste 360 de magazine din țară și platforma Bringo, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbări în grupul Carrefour: Cătălin Samara devine director al Bringo Internațional