Lectură de un minut

19 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Schimbare majoră în strategia Auchan: retailerul va începe francizarea supermarketurilor

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul Auchan intenționează să vândă șapte dintre magazinele sale din Franța unor francizați, adăugând că intenționează să se bazeze din ce în ce mai mult pe acest model de operare a magazinelor în viitor. 

 

Sursa foto: shutter

Gilles Martin, delegat sindical al grupului CFDT la Auchan, a declarat că „un proiect major de dezvoltare a francizei la Auchan” a fost anunțat la ultimul Comitet Social și Economic (CSE) al grupului, informeză ESM.com

El a dezvăluit că inițial vor fi vândute șapte supermarketuri, adăugând că ar putea fi francizate aproape „jumătate din stocul de supermarketuri din Franța”

Conducerea Auchan a confirmat intenția grupului de a dezvolta formatul de franciză pentru supermarketuri, fără a preciza cifrele privind numărul de magazine potențial vizate.

Într-un comunicat de presă, sindicatele și-au exprimat „îngrijorarea” cu privire la „dezvoltarea pronunțată a francizei prin cedarea de magazine”, citând consecințele sociale, atât individuale, cât și colective.

Măsura ar reprezenta o schimbare majoră în strategia Auchan, întrucât grupul a fost istoric proprietarul tuturor magazinelor sale.

Auchan operează 119 hipermarketuri, 235 de supermarketuri și 10 magazine de proximitate în Franța, având circa 65.000 de angajați.

Citeste si:
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbare majoră în strategia Auchan: retailerul va începe francizarea supermarketurilor