Lectură de 3 minute

09 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Scandalul ambalajelor la Dacia Plant. Producătorul explică: Ambalare de urgenţă

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Producătorul Dacia Plant aduce câteva precizări legate de modul în care a fost prezentat produsul „Gel igienizant  de mâini cu argint coloidal” în ultimele zile în mediul online, după ce o înregistrare video care a devenit virală reclamă că ambalajul ar fi conținut un alt produs, expirat. 

Un scurt clip video a prezentat modul în care un domn dezlipeşte o etichetare integrală a unui flacon de „Gel igienizant de mâini cu argint coloidal” şi reclamă faptul că, dedesubt, există o imprimare a unui alt produs dermatocosmetic.

"Într-adevăr, o parte din produsele „Gel igienizant de mâini cu argint coloidal” au fost livrate în flacoane de plastic destinate altui produs, peste care a fost aplicată o etichetare integrală cu informaţiile şi eticheta de produs a „Gel igienizant de mâini cu argint coloidal”. Ambalajele erau neutilizate, goale și sterile şi au permis ambalarea în condiţii de maximă igienă a gelului dezinfectant.

Acest lucru s-a întâmplat pentru o scurtă perioadă de timp, în luna aprilie a acestui an din următoarele motive:

Cererea de produse dezinfectante era uriaşă la acel moment. Un moment în care pandemia de coronavirus dusese la stări de urgenţă în întreaga lume şi în care se recomanda cu obstinaţie folosirea produselor dezinfectante.

La acel moment, marii producători de biocide rămăseseră fără stocuri de produse, iar presiunea din partea populaţiei era imensă", explică reprezentanții Dacia Plant.

Producătorul a demarat producția de gel dezinfectant, în regim de urgenţă, conform indicaţiilor OMS legate de proprietăţile produselor biocide pentru inactivarea noului coronavirus. Chiar dacă producția gelului a fost făcută în regim de urgență, producerea de ambalaje dedicate a dispus de un termen foarte lung din cauza pandemiei.

"Din cauza pandemiei şi efectelor acesteia, traduse în activitatea comercială prin închideri de granițe, limitări de circulație, închiderea unor activităţi economice diverse pe tot teritoriul Europei, furnizorul Dacia Plant de tuburi pentru creme/geluri, localizat în Polonia, nu a putut onora comanda de tuburi de crema in timp util, termenul de livrare oferit fiind foarte lung – între 2 şi 4 luni – situație in care punerea pe piață a gelului igienizant nu îşi mai îndeplinea scopul şi nici caracterul urgent.

Citeste si:
Nivea Beiersdorf se laudă cu cifre record. Producătorul a depășit pentru prima dată pragul de 5 miliarde de euro în vânzări 
Nivea Beiersdorf se laudă cu cifre record. Producătorul a depășit pentru prima dată pragul de 5 miliarde de euro în vânzări 

Dacia Plant a luat atunci decizia ca, până la sosirea ambalajelor dedicate, să livreze prima tranşă de producţie a „Gel igienizant pentru mâini” în ambalaje existente în acel moment în depozitul Dacia Plant", susține producătorul.

Ambalajele utilizate pentru ambalarea versiunii de 75ml provin din stocul intern de ambalaje Dacia Plant, neutilizate, goale și sterile şi care au permis ambalarea în condiţii de maximă igienă a gelului de mâini.

"Precizăm că etichetarea produsului „Dacoderm – Gel igienizant pentru mâini cu argint coloidal” dispune de toate informaţiile necesare oricărui produs realizat de Dacia Plant, de la ingrediente, dată de expirare, mod de utilizare, număr de lot, etc.

Toate ambalajele folosite sunt noi, igienice şi adaptate perfect noului gel igienizant pentru mâini. Toate tranşele ulterioare a produsului „Gel igienizant pentru mâini cu argint coloidal” sunt ambalate în noile flacoane, special create pentru acesta.

Dacia Plant doreşte să îi asigure pe toţi clienţii săi şi utilizatorii de produse „Gel igienizant pentru mâini cu argint coloidal” că produsul este 100% sigur, igienizant şi nu dispune de niciun fel de reziduu de la vreun alt produs", mai spune producătorul de suplimente alimentare din Brașov.

Dacia Plant este compania românească cu produse naturale inspirate din reţetele tradiţionale, adaptate stilului modern de viaţă. Toate produsele Dacia Plant au concentraţii optime de substanţe active şi nu conțin aditivi, conservanți, coloranți sau îndulcitori artificiali. În fabrica de la Bod-Brașov, Dacia Plant produce peste 250 de tipuri de comprimate, tincturi, pulberi și siropuri bazate pe plante atent selecționate și pe extracte standardizate, precum şi produse alimentare naturale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Scandalul ambalajelor la Dacia Plant. Producătorul explică: Ambalare de urgenţă