Lectură de 3 minute

17 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Sameday pune la dispoziția donatorilor rețeaua easybox, pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Sameday, unul dintre principalii jucători ai industriei de curierat, pune la dispoziția donatorilor cele peste 2.400 de lockere easybox disponibile în țară, pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Compania de curierat se alătură astfel campaniei “Umanitatea nu are granițe” inițiate de Crucea Roșie Română, și continuă demersurile de într-ajutorare inițiate.

Astfel, cei care vor să susțină cauza refugiaților ucraineni și să facă donații direcționate către aceștia pot realiza trimiteri gratuit, prin intermediul companiei de curierat. Categoriile de produse acceptate în sertarele easybox includ produse de îngrijire pentru bebeluși și copii, produse de igienă personală, produse medicale de prim-ajutor, conserve, preparate și băuturi instant, dulciuri cu termen de valabilitate prelungit.

Pentru a accesa lockerele easybox din proximitatea lor, donatorii sunt invitați să se înregistreze gratuit pe sameday.ro/easybox-donatie. Aici, sistemul le va genera un cod unic cu care pot merge oricând și la oricare easybox pentru a lăsa pachetele donate. Întreaga procedură este simplă și rapidă, oferind flexibilitate celor dispuși să ajute.

Toate donațiile vor fi colectate de către mașinile de distribuție Sameday și vor fi direcționate către filialele Crucea Roșie Română. Reprezentanții organizației umanitare sunt în legătură permanentă cu autoritățile locale și naționale și monitorizează nevoile din diferite regiuni, pentru a se asigura că resursele sunt alocate eficient, transmite compania.

Retail jobs

„Războiul din Ucraina generează un context care are nevoie de atenția noastră. Cred că, în astfel de momente, companiile trebuie să facă două lucruri esențiale: să ofere un reper de stabilitate pentru oamenii și partenerii lor și să demonstreze umanitate, acordând sprijin societății civile. Pentru noi, implicarea în campania desfășurată de Crucea Roșie Română a venit natural și a completat inițiative spontane de sprijin pe care le-am derulat.

Având în vedere că avem deja infrastructura și resursele necesare pentru a face legătura între cei care vor să ajute și cei care au nevoie de ajutor, credem că este important să acționăm acolo unde putem face diferența. Prin intermediul serviciului easybox, ce beneficiază de o reprezentare foarte bună, la nivel național, suntem întotdeauna alături de clienții noștri, așa că deschiderea lockerelor pentru donații este un gest de normalitate, într-o realitate instabilă”, a declarat Elena Stoica, Chief Commercial Officer Sameday.

Cum a venit Sameday în sprijinul refugiaților

De la declanșarea crizei internaționale, Sameday s-a implicat activ, cu consecvență în inițiative de ajutorare, alături de alte companii și organizații nonguvernamenatele care sprijină refugiații ucraineni:

  • A pus la dispoziție tir-uri pentru convoiul cu ajutoare umanitare care a ajuns în Cernăuți, Ucraina.

  • A acordat sprijin logistic Fundației Conservation Carpathia.

  • Oferă sprijin în transportul de donații colectate sau achiziționate de Asociația Pastel.

Easyboxurile Sameday rămân deschise pe o perioadă nelimitată, în funcție de nevoile existente.

Cu o experiență de peste 14 ani pe piața din România, Sameday este compania de curierat care a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani, numărându-se, în prezent, printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o echipă de peste 4.500 de angajați și parteneri, compania este prezentă în România și în Ungaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 2.800 de lockere easybox. Astfel, Sameday operează una dintre cele mai extinse rețele de lcokere din România și Ungaria.

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 641 de subfiliale și 463 comisii. 6.000 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sameday pune la dispoziția donatorilor rețeaua easybox, pentru a ajuta refugiații din Ucraina