Lectură de 4 minute

14 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Sameday extinde la nivel național rețeaua de easyboxuri independente energetic și își propune să atingă 0 emisii de carbon

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Sameday, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de curierat, a investit în extinderea de easyboxuri la nivel național, ajungând astfel al 10 unități automatice energetic. În plus, compania își propune atingerea pragului 0 al emisiilor de carbon pentru livrările la lockerele easybox.

Lansate în urmă cu două luni, în București, easyboxurile verzi sunt acum prezente și în județele Cluj, Timiș, Constanța, Brașov și Sibiu. Rata de adopție în creștere a serviciului de livrare out-of-home delivery (OOH), precum și noile lockere sustenabile aduc cu sine reducerea amprentei de carbon a companiei de curierat.

Consolidarea a peste 50 de colete într-un automat de livrare presupune un număr redus de deplasări atât din partea curierului, cât și din partea utilizatorului. Poziționarea easyboxurilor în proximitatea centrelor rezidențiale, a spațiilor de birouri și a celor mai cunoscute lanțuri de supermarketuri reduc cu până la 50% emisiile de CO2 asociate livrărilor și ridicării coletelor, precum și traficul din orașe, conform studiilor companiei.

Easyboxurile cu impact minim asupra mediului sunt dotate cu panouri solare fotovoltaice și nu necesită branșament la rețeaua electrică. Acestea funcționează fără energie electrică clasică, iar bateria internă care stochează energia solară permite ca lockerele să fie utilizate și în zilele înnorate, furnizând energia necesară conectării automate la rețeaua Sameday.

La fel ca întreaga rețea easybox, lockerele autonome sunt interconectate, monitorizate și administrate de la distanță printr-o soluție tehnologică adaptată. Astfel compania Sameday are, în permanență, acces la informațiile privind statusul ridicărilor, retururilor și al eliberării casetelor, ceea ce permite eficientizarea deplasărilor de încărcare și reducerea emisiilor de CO2.

Fiind independente energetic, automatele easybox dotate cu panouri solare generează economii de energie electrică de aproximativ 500 kwh / lună, echivalentul consumului lunar a două gospodării medii sau a 85 de frigidere medii, clasa A+++.

“La Sameday, știm că aportul fiecăruia dintre noi este important și că, făcând pași mici, putem contribui la crearea unui mediu mai bun, sustenabil. De aceea, zona verde joacă un rol important în strategia noastră pe termen mediu și lung. Este modalitatea noastră de a răspunde atât nevoilor clienților de astăzi, cât și ale celor din viitor. În următorul an, ne dorim să creștem numărul de easyboxuri cu consum 0 de energie electrică și suntem în continuare în căutare de noi parteneri și locuri de instalare”, declară Lucian Baltaru, CEO Sameday.

Citeste si:
Buchete de flori, la jumătate de preț: noua categorie de produse prin care Munch vrea să reducă risipa
Buchete de flori, la jumătate de preț: noua categorie de produse prin care Munch vrea să reducă risipa

Sameday își propune să atingă 0 emisii de carbon

Ca strategie pe termen lung, Sameday își propune ca serviciul de livrare OOH să devină un proiect cu zero emisii de carbon, prin transformarea tuturor easyboxurilor în lockere independente energetic, completate de livrarea cu mașini electrice. Astfel, eforturile companiei se concentrează atât spre protejarea mediului, cât și spre a inova și extinde serviciile pentru clienți. În 2022, obiectivul Sameday este ca peste 10% dintre lockerele montate anul acesta, în România, să fie 100% verzi, urmând ca acest procent să crească gradual, anual.

Sameday continuă expansiunea serviciului easybox. Lockerele nu produc hârtie, generează un număr mai mic de deplasări motorizate și o reducere a amprentei de carbon cu 50%, față de livrările door-to-door. Mai mult, livrările la punct fix, în cadrul automatelor Sameday au un impact pozitiv asupra traficului și elimină problemele asociate cu indisponibilitatea locurilor de parcare, din zonele urbane aglomerate.

Acestea, precum și confortul și conveniența oferite utilizatorilor finali au făcut ca rata de adopție a serviciului să crească rapid și să ajungă la peste 53% în București și la peste 32% în țară. În prezent, în România și Ungaria există peste 2.700 de unități, dar reprezentanții Sameday estimează că, până la finalul anului, numărul lor va crește la 4.500.

Topul orașelor în care sunt amplasate easybox-uri

Deși, inițial, orașele mari au fost primele care au îmbrățișat conceptul de easybox, în prezent cererea crește considerabil în mediul urban mic. Topul județelor unde sunt amplasate easyboxuri este condus de București, urmat de Cluj, Ilfov, Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Dolj, Prahova și Sibiu. Aproximativ 20% din cele 2.700 de unități existente în prezent sunt amplasate în orașe ca Bascov, Nădlac, Cugir, Beiuș, Sânpetru, Murfatlar etc.

Cu o experiență de peste 14 ani pe piața din România, Sameday este compania de curierat care a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani, numărându-se, în prezent, printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o echipă de peste 4.500 de angajați și parteneri, compania este prezentă în România și în Ungaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 2.700 de lockere easybox. Astfel, Sameday operează cea mai extinsă rețea de lockere din România și Ungaria, propunându-și să reinventeze experiența de livrare zi de zi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sameday extinde la nivel național rețeaua de easyboxuri independente energetic și își propune să atingă 0 emisii de carbon