Lectură de 3 minute

14 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Sameday a instalat lockerul cu numărul 3.000 în Sibiu

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Sameday a anunțat în cadrul evenimentului ,,Efectul easybox'' instalarea lockerului 3.000, care a fost amplasat în Sibiu, în strada Autogării, numărul 8. E-commerce-ul reprezintă cea mai dinamică industrie a ultimilor ani, iar contextul este favorabil pentru dezvoltarea continuă a acestui sector. În cadrul evenimentului s-au prezentat cele mai noi trenduri din domeniu, corelate cu nevoile consumatorilor și noile tehnologii.

Pe 8 iunie 2022 a avut loc evenimentul „Efectul easybox” – soluția viitorului în curierat. La eveniment au participat reprezentați ai magazinelor online, integratori și dezvoltatori, parteneri și cei mai importanți jucători din ecosistemul e-commerce și curierat, cu noutăți privind trendurile din domeniu, așteptările clienților și experiențele din last-mile. În plus, a avut loc și o gală de premiere a ambasadorilor easybox.

Peste 60% dintre consumatori preferă magazinele cu livrare la easybox

Easybox este metoda de livrare care are cea mai mare creștere în preferințele consumatorilor online din România, iar livrarea la lockerele easybox a schimbat paradigma în domeniul de curierat, în last mile-ul european, dar și gloabl, transmite compania.

Livrarea la lockerele easybox a schimbat paradigma în domeniul de curierat, în last mile-ul european, dar și globalServiciul easybox a devenit un nou standard de livrare în România pentru magazinele online, iar gradul de adopție a acestui serviciu se reflectă în creșterea semnificativă a volumelor la easybox. Peste 60% dintre consumatori preferă magazinele cu livrare la easybox, iar un procent de peste 81% dintre consumatori au testat și preferă acest serviciu datorită flexibilității (comenzile pot fi ridicate oricând, în termen de 36 până la 72 de ore, iar peste 35% dintre consumatori preferă să ridice comenzile noaptea).

Trenduri e-commerce

Printre trendurile din e-commerce se numără următoarele:

  • Adopția serviciului easybox a ajuns la 50% pentru anumite verticale din ecommerce și reprezintă noul standard de livrare în România.

  • Ponderea consumatorilor online din totalul de utilizatori de internet ar putea crește de la 45% la 55% anul acesta.

  • Comerțul online din totalul înregistrat la nivelul întregului sector de retail ar putea crește spre valori de 12-13%, față de procentul de ~9%

  • Sub conceptul „easybox for everyone”, Sameday anunță noi soluții de acomodare easybox în platformele de online shopping și plugin-uri de integrare facilă a serviciului pentru platforme ca Magento, Opencart, Weecommerce, Presta dar și pentru platforme custom.

    Citeste si:
    Peste 6.500 de companii au intrat în insolvență în 2023. CITR: Companiile sunt ținute în viață pe perfuzii, ele funcționează, dar acumulează datorii
    Peste 6.500 de companii au intrat în insolvență în 2023. CITR: Companiile sunt ținute în viață pe perfuzii, ele funcționează, dar acumulează datorii
  • În țări ca Suedia și Finlanda adopția serviciilor de livrare la punct fix a ajuns la 90%, iar în Polonia la 45%.

În plus, în cadrul evenimentului, Sameday a anunțat că în strategia de susținere a industriei, începând cu 15 iunie, le va pune clienților la dispoziție un calendar de workshopuri prin care aceștia vor învăța cum să integreze noile soluții digitale în magazinele online.

Speakerii prezenți la eveniment au fost: Lucian Baltaru – CEO și fondator Sameday, Andrei Radu – CEO & fondator GPeC, Tudor Manea – CEO eMag, Dragoș Bărbulescu CTO Sameday, Elena Gheorghe – Country Manager PayU România, Arthur Rădulescu – CEO & Fondator MerchantPro, Cristi Movilă – Eastern Europe General Manager & EMEA Sales VP Vtex, Alex Domșa – Director Cercetare – Dezvoltare Decathlon și Marek Rozycki – expert internațional în soluții logistice pentru e-commerce.

„Ne propunem să devenim un facilitator pentru creșterea ecommerce-ului în România dar și în regiune cu ajutorul easybox, care este un serviciu de livrare revoluționar din multe puncte de vedere. Vorbim despre eficiență din punct de vedere costuri și mai multe comenzi pentru magazinele online, dar și despre beneficiile pe care le are pentru consumatorul final, fiind un serviciu flexibil. Clientul își poate ridica coletele în orice moment din zi, reprezentând o alternativă eficientă la livrarea clasică door-to-door. În plus, lockerele easybox sunt sustenabile, ajută la scăderea ratei de emisii de carbon determinată de flotele de mașini de curierat”, a punctat Lucian Baltaru CEO și fondator Sameday.

Sameday, companie de curierat care este de 14 ani pe piața din România, are o echipă de peste 4.500 de angajați și parteneri și oferă servicii de livrare door-to-door, dar și livrare în peste 3.500 de lockere easybox.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sameday a instalat lockerul cu numărul 3.000 în Sibiu