Lectură de 2 minute

15 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Salamul de Sibiu produs de Cris-Tim va putea fi exportat în SUA

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul Cris-Tim a fost acreditat pentru exportul salamului de Sibiu IGP pe piaţa din Statele Unite în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România, informează producătorul de mezeluri. 

Sursa foto: Pixabay

Auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei. Obţinerea acestei acreditări este rezultatul unui efort conjugat al Cris-Tim şi al altor producători de mezeluri din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări - SUA şi România, potrivit Agerpres.

Grupul Cris-Tim a îndeplinit toate cerinţele necesare pentru a fi finalizată echivalarea sistemului de inspecţie a cărnii din România cu cel din SUA, se arată în comunicat.

Pentru redeschiderea pieţei americane pentru carnea şi produsele din carne din ţara noastră, echipa tehnică din cadrul Grupului Cris-Tim a fost în contact permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului american al Agriculturii (USDA-APHIS).

În 2017, Cris-Tim a lansat în premieră Eticheta Curată, devenind primul producător de astfel de produse.

România este acum eligibilă să exporte salamurile crud - uscate şi conservele de carne de porc în SUA după ce raportul final al misiunii de audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) a concluzionat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei, a anunţat, pe 8 mai, Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Grupul Cris-Tim a fost fondat de familia Timiş acum trei decenii. Grupul este, în prezent, unul dintre cei mai mari jucători cu capital românesc de pe piaţa locală, care deserveşte 18 ţări europene dintre care două în afara Uniunii Europene. Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, urmate îndeaproape de mici, parizer, specialităţi şi cârnaţi. Exportul este prioritar în strategia de creştere a Grupului Cris-Tim, cu o pondere anuală în cifra de afaceri de peste 12% la acest moment.

Citeste si:
Decizie neașteptată: Selena Gomez își vinde compania de cosmetice Rare Beauty
Decizie neașteptată: Selena Gomez își vinde compania de cosmetice Rare Beauty
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Salamul de Sibiu produs de Cris-Tim va putea fi exportat în SUA