Lectură de 3 minute

16 Mai 2023 - Știri și Noutăți

S-a lansat Telerenta, platforma de închiriere de echipamente electronice. Cu ce produse se laudă compania

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, lansează o platformă automatizată de închiriere și livrare de echipamente electronice, destinată utilizatorilor casnici. Telerenta este o soluție alternativă la achiziția de echipamente electronice în rate și se adresează tuturor celor interesați de tehnologie. 
 

Sursa foto: Unsplash

Compania face parte din grupul american de investiții NCH și are în plan mai multe runde de finanțare de câteva zeci de milioane de euro pentru extinderea business-ului în Romania și Europa în următorii 5 ani.

Telerenta a dezvoltat tehnologia proprie ce permite utilizatorilor individuali să închirieze echipamente electronice (pentru început, televizoare) sub formă de abonament, pentru o perioadă cuprinsă ­între 3 și 24 de luni. Oferă, astfel, posibilitatea celor interesați să aibă acces permanent la echipamente de calitate superioară, de ultimă generație, care pot fi folosite în acord cu nevoile acestora.

Utilizatorii pot înlocui oricând produsele închiriate

Tot procesul de închiriere este flexibil, utilizatorii putând alege foarte ușor dintre produsele listate în platformă și le pot chiar înlocui cu altele cu specificații superioare, oricând, pe durata contractului.

Telerenta este o soluție alternativă la achiziția de echipamente electronice cu plata integrală pe loc sau în rate și se adresează tuturor celor interesați de tehnologie, dar care nu au posibilitatea de a o accesa și celor interesați să testeze și să utilizeze cele mai noi echipamente electronice.

În prezent, utilizatorii pot alege din peste 60 de modele TV noi, aflate în garanție, din gamele curente și cu mare căutare în piață, cu diagonale de până la 215 cm, de la 5 producători de top: LG, Philips, Samsung, Sony și TCL.

Telerenta va introduce noi categorii de produse electronice și IT în portofoliu în a doua parte a anului, alături de servicii post-vânzare ce aduc valoare suplimentară utilizatorilor serviciilor de închiriere. De asemenea Telerenta vizează, în viitorul apropiat, și extinderea pe piețe externe, preponderent din UE.

Cum funcționează Telerenta

Utilizatorii aleg din produsele listate în site pe cele pe care doresc să le închirieze și le adaugă în coș. Ulterior, selectează perioada de închiriere a acestora, după care plasează comanda și efectuează plata pentru prima lună de închiriere.

Citeste si:
Industria care a investit 88 milioane de euro în reclame TV. Care sunt cele mai promovate dulciuri în România
Industria care a investit 88 milioane de euro în reclame TV. Care sunt cele mai promovate dulciuri în România

Urmează identificarea clienților la distanță și semnarea electronică a contractului. Identificarea de tip eKYC (Electronic Know Your Customer) este un proces complet automatizat, oferit de Qoobiss România, companie europeană de top în domeniul soluțiilor de verificare digitală a identității. Totul se realizează online, în câteva minute, iar produsele vor fi livrate rapid, prin curier.

În etapa de folosire a produselor, plățile se vor face automat, în fiecare lună. Costurile de închiriere pornesc de la 49.99 de lei/lună, pentru un contract flexibil pe 24 de luni. Astfel, un utilizator are posibilitatea să beneficieze de avantajele produsului și serviciilor complementare, costurile fiind comparabile sau chiar sub cele ale abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

La finalul perioadei de închiriere, utilizatorul va avea opțiunea de prelungire a contractului sau de returnare a produselor. Oricând pe durata contractului, utilizatorul are posibilitatea de a înlocui produsele închiriate cu altele cu specificații superioare.

În prezent, serviciul oferit de Telerenta are acoperire națională, produsele închiriate putând fi livrate oriunde în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  S-a lansat Telerenta, platforma de închiriere de echipamente electronice. Cu ce produse se laudă compania