Lectură de un minut

24 Apr 2017 - Știri și Noutăți

Exiflor continua expansiunea si deschide al doilea magazin Cash&Carry

Abonează-te pe  

Un lant de magazine de tip Cash and Carry a fost dezvoltat de trei antreprenori romani.

Economica.net anunta ca fondatorii companiei Exiflor, una axata pe distributia de bunuri de consum larg, Claudiu Zglobiu, Ionel Zglobiu si Marius Mierila, au inceput dezvoltarea primului lant de retele de supermarketuri Cash&Carry.

Un prim pas in acest sens a fost inaugurarea magazinului de saptamana trecuta din Targu Jiu, o unitate cu 2700 de metri patrati. Planurile de expansiune includ deschiderea unei locatii noi, peste aproximativ o luna, in Craiova. Capitala este luata in considerare pentru un punct de lucru in viitor.

exiflor

Marius Mierla, managerul companiei, a declarat pentru acelasi site: „Noi ne-am orientat de mult catre acest tip de magazin (tip cash&carry n.red) Am stabilit de mult aceasta directie intrucat se creeaza o sinergie cu activitatea de distributie”. Acesta a completat: Este mai degraba un depozit inspirat din nevoia de business, iar cumparaturile se pot face foarte rapid, avand patru case. (...) Noi suntem distribuitori si de aceea putem oferi preturi de discounter. La noi nu este nevoie de card de client (pentru a putea cumpara) si ne adresam mai mult persoanelor fizice.

Modelul de cash&carry pe care se axeaza unitatea presupune punerea in vanzare a mai bine de 8.000 de produse alimentare si nealimentare. O mare parte dintre acestea au provenienta locala, iar articolele sunt distribuite pe paleti, astfel ca se reduc costurile de manipulare a marfii.

Unul dintre cei mai importanti distribuitori cu depozite, Exiflor serveste clienti din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

La nivel national, Metro si Selgros opereaza ca retele internationale cash&carry, iar supermarketuri romanesti de succes sunt Cleopatra, Succes sau Anabella.

Sursa foto: Economica.net

Citeste si:
Nou proiect aprobat de Guvern: retailerii sunt obligați ca, pe lângă produsul marcă proprie, să afișeze la raft cel puțin o marcă a unui producător concurent
Nou proiect aprobat de Guvern: retailerii sunt obligați ca, pe lângă produsul marcă proprie, să afișeze la raft cel puțin o marcă a unui producător concurent

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Exiflor continua expansiunea si deschide al doilea magazin Cash&Carry