Lectură de 3 minute

24 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Românii, din ce în ce mai atrași de live shopping. Câte minute au petrecut ”probând” online haine

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Streams.live anunță rezultate record în campaniile din luna noiembrie, pentru soluția de comerț online live și interactiv între brand și client, lansată în plină pandemie la finalul anului 2020. În primele două săptămâni ale lunii, soluția tehnologică a facilitat peste 150.000 de minute de streaming urmărite în sesiuni live de comerț interactiv cu branduri renumite din industrii precum tehnologie, beauty, farma, fashion și edituri. Rata de conversie “click to buy” înregistrată în aceste campanii de shopping a fost de 8,5%, cumpărătorii petrecând de 3 ori mai mult timp în sesiunea de shopping, decât într-o campanie digitală clasică. 

Sursa foto: Streams Live

Live Stream Shopping-ul este o opțiune care le permite brandurilor să stabilească o legătură directă cu audiența, crescând astfel loialitatea consumatorilor, dar și să genereze o rată de conversie de 5 ori mai mare decât cea prin comerțul tradițional.

Cifrele record de conversie, de la vizualizare la plasarea produsului în coșul de cumpărături, au fost înregistrate de branduri care activează în domenii precum tehnologie, beauty, farma, fashion sau edituri, însă serviciul este aplicabil companiilor din orice domeniu care doresc să-și diversifice canalele de vânzare și tacticile de marketing.

La nivel global, piața de Live Stream Shopping ia amploare și se dezvoltă de la un an la altul, în contextul dorinței consumatorilor de a face cumpărături asistate din confortul propriei locuințe. În România, fenomenul este încă la început, însă asistăm la o evoluție pozitivă a acestei piețe, dovadă fiind multitudinea de branduri care vor să devină pionieri în adoptarea soluției, diversitatea sferelor lor de activitate, dar și implicarea din partea clienților și a persoanelor care urmăresc sesiunea. Astfel, rata de conversie “click to buy” înregistrată în aceste campanii a fost de 8,5%.

Retail jobs

Mihai Mănescu, Customer Success Manager, Streams.live

Live stream shopping schimbă piața comerțului online la nivel global

E-commerce-ul mondial se află într-o creștere continuă de ani de zile, iar noile tehnologii care creează o interacțiune directă și personală între brand și client, iau amploare. Spre exemplu, cel mai mare succes a fost înregistrat în China și în Statele Unite ale Americii, fiind și cele mai mari piețe de comerț. În SUA se previzionează că veniturile provenite din Live Stream Shopping vor atinge pragul de 20 de miliarde de dolari în 2022 și 55 de miliarde de dolari în 2025 conform datelor Statista, o creștere semnificativă susținută pentru retailul online.

În China, conform Statista, Live Stream Shopping-ul a devenit noua normă pentru e-commerce, fiind considerată printre cele mai eficiente metode de comerț online. În 2021, piața comerțului live în China a depășit pragul de 2.27 trilioane de yuan (aproximativ 318 miliarde de dolari) și se așteaptă ca până în 2023 să ajungă la 4.9 trilioane de yuan (687 miliarde de dolari).

În România, segmentul de fashion a fost printre primele care au implementat această soluție, mai ales în contextul în care pandemia a limitat accesul consumatorilor în magazinele fizice.

Citeste si:
Rottaprint: Companiile aleg ambalajele simple și ieftine, pentru a face economii de sărbători
Rottaprint: Companiile aleg ambalajele simple și ieftine, pentru a face economii de sărbători

Live shoppingul vine cu avantaje evidente pentru magazinele online, aflându-se la granița dintre social media, live streaming și e-commerce. Este un fel de teleshopping în social media și vine în ajutorul consumatorului, oferindu-i acestuia posibilitatea de a vedea mai bine produsele, de a le vedea în context, oferă interactivitate cu produsele și asta ajută foarte mult în experiența de cumpărare. În viitor, mă aștept ca social commerce să crească și ne-am dorit să fim prezenți de la bun început pe acest canal și să îl includem în proiectele noastre recurente.

Raluca Radu, Country Manager ANSWEAR.ro & Fondator MTH Digital

Streams.live este o companie originară din România, fondată în anul 2020. Streams.live este prima companie din România care a implementat soluții de Live Stream Shopping, concept încă nou în țară, prin care companiile pot crea experiențe personalizate pentru clienții lor. În cadrul sesiunilor de live streaming, consumatorii pot interacționa direct cu brandurile, crescându-le astfel loialitatea. Comerțul prin live stream shopping aduce o rată de conversie de până la 5 ori mai mare decât comerțul clasic și este una dintre cele mai eficiente metode de e-commerce la nivel global.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii, din ce în ce mai atrași de live shopping. Câte minute au petrecut ”probând” online haine