Lectură de 2 minute

06 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Românii de la Techtex garantează că pot susține prețul unei măști la 0,6 lei, la o achiziție de peste 10 milioane de măști

Anca Olteanu

Compania românească Techtex, parte a Grupului Taparo, garantează o producție de 30 de milioane de măști chirurgicale pe lună, la prețul de 0,6 lei per bucată, la o achiziție de peste 10 milioane de măști.

„Ne ținem promisiunile făcute românilor și autorităților statului: TECHTEX garantează 30 de milioane de măști chirurgicale/lună și poate susține un preț de 0,6 lei/buc”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

„Producem echipamentele de protecție de la granulă, la material nețesut, până la mască, halat, combinezon, capelină și botoși. Materia primă principală este polipropilena, pe care o cumpărăm sub formă de granule de la producători autohtoni. Din ea realizăm materialul nețesut, care este baza pentru toate echipamentele de protecție medicală și de igienă personală. În această lună vom instala și linia de producție a materialului filtrant, Techtex devenind prima companie românească ce produce acest material. Astfel, vom fabrica aici, în țară, absolut toate materialele necesare realizării echipamentelor de protecție. Asta înseamnă că vom putea oferi cel mai bun preț pe piața din România pentru măștile chirurgicale sigure, testate și avizate de specialiștii Ministerului Apărării Naționale. Anunțăm autoritățile publice din România că, la capacitatea de producție existentă, putem oferi un preț per mască chirurgicală tip IIR sub 0,6 lei/bucată, la o achiziție de peste 10 milioane de măști. Pentru că, așa cum am declarat mereu, obiectivul nostru nu a fost să producem măști, ci a fost și este să securizăm producția din punct de vedere al cantității, calității și prețului”, a declarat Ioan Filip, președintele Consiliului de Adminstrație al Taparo și membru în Consiliul de Supraveghere Techtex.

Măștile chirurgicale și FFP2, produse de Techtex, sunt înregistrate sub marca proprie Dr.Albert.

În prezent, Techtex produce 15 milioane de măști chirurgicale pe lună și crește capacitatea de producție, astfel că, în luna august, odată cu instalarea unei noi linii tehnologice automatizate, va putea realiza 30 de milioane, urmând ca din septembrie 2020 să ajungă la 35 de milioane de măști chirurgicale/lună.

Citeste si:
Cum reinventezi comerțul prin transformare digitală? Participă la crossover-ul anului în materie de evenimente de business - Future Banking meets retailArena – și află!

Taparo este o companie cu acționariat 100% românesc, care produce obiecte de mobilier capitonate, cum ar fi canapelele și fotoliile, cu învelitoare textile, din piele și din imitație de piele. Compania înființată în anul 2005, în Târgu Lăpuș, județul Maramureș, este astăzi unul dintre cei mai mari exportatori cu capital privat românesc, produsele finale fiind vândute în cadrul unor lanțuri internaționale de mobilier. Fabrica pentru produse de tapițerie acoperă o suprafață de 53.000 mp.

Producătorul de mobilă Taparo din Borcut, Maramureș, a raportat, în 2018, o cifră de afaceri de 316 milioane de lei și un profit de peste 15 milioane de lei. Înființată în 2005 și controlată de inginerul Ioan Filip, firma are 1.086 de angajați, potrivit Confidas.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii de la Techtex garantează că pot susține prețul unei măști la 0,6 lei, la o achiziție de peste 10 milioane de măști