Lectură de 3 minute

02 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Românii de la Terano Construct raportează creșteri. Director general: Am avut un boom pentru autorizarea la incendiu

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

TERANO CONSTRUCT, companie românească de construcții, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, în creștere cu 30% comparativ cu anul precedent. 

Sursa foto: Terano/ Facebook

“Deși anul 2023 nu s-a făcut remarcat pentru construcția a numeroase proiecte de retail, de tip mall, acest domeniu a fost în mod surprinzător segmentul de unde compania noastră a primit cele mai multe lucrări în anul precedent, înregistrând o pondere de 65% din totalul cifrei de afaceri. Zona de construcții și reamenajări de birouri reprezentând, în anul care tocmai s-a încheiat, doar 19% din aceasta, fapt care arată că a existat o schimbare în piață, iar construcțiile de birouri au mers cu frâna de mână trasă. Semnalele de la început de an ne arată că pe segmentul office lucrurile nu evoluează spectaculos, dar retailul va continua cu siguranță trendul ascendent din 2023. Deși nu s-au anunțat aparții de noi mall-uri, brandurile din retail deschid permanent magazine, se reinventează și își reamenajează spațiile astfel încât crează proiecte permanent, mai ales pentru o companie ca a noastră specializată în acest domeniu,” declară Marian Ciupitu, Director General Terano Construct.

Într-o analiză a proiectelor finalizate anul precedent, o pondere importantă au avut proiectele de tip HORECA, dar un boom au înregistrat cele legate de autorizare la incendiu (sisteme de detecție a incendiului, instalatii de stingere incendiu) care, datorită evenimentelor tragice de la final de an, înregistrează creșteri substanțiale, iar tendința va rămâne ascendentă și datorită controalelor autorităților abilitate.

Astfel, numărul mare de proiecte, dar și dispoziția lor în țară îi determină pe managerii companiei să ia în calcul mărirea echipei de la 70 de oameni, în prezent la aproximativ 100 până la finalul acestui an.

“Pentru anul 2024, ne dorim sa facem o schimbare în organigram companiei astfel încat să putem păstra tendința de consolidare și dezvoltare a acesteia din ultimii ani. În acest sens, avem intenția să creștem numărul persoanelor care lucrează la sediu, în zona de autorizări, administrativ, dar vom suplimenta și numărul de muncitori, aducându-i din India, deoarece în România situația a rămas la fel de problematică pe segmentul forței de muncă autohtone, iar previziunile sunt sumbre deoarece există iar un val de neîncredere și observăm o creștere a interesului muncitorilor români pentru munca în afara granițelor,” declară Marian Ciupitu.

Terano Construct a depășit cu proiectele granițele țării, construind pentru un brand românesc magazine în Marea Britanie și Bulgaria, iar începutul de an îi duce în Polonia tot pentru realizarea unui proiect de retail de fashion. Terano Construct este o companie românească de construcții, înființată în anul 2008. Compania oferă proiecte și servicii de antreprenoriat general și de subcontractare. De asemenea oferă servicii de la auditare, ofertare, execuție până la recepția lucrărilor de amenajare, construcții, confecții metalice, structuri, instalații electrice moderne, instalații sanitare profesioniste, instalații termice eficiente, sisteme de supraveghere moderne, sisteme de detecție a incendiului, instalatii de stingere incendiu, etc.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii de la Terano Construct raportează creșteri. Director general: Am avut un boom pentru autorizarea la incendiu