Lectură de 3 minute

09 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Studiu GLAMI: Românii cumpără acum îmbrăcăminte doar din magazinele fizice de proximitate

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

1 din 3 români a cumpărat haine și încălțăminte din magazinele fizice doar pentru că acestea erau în apropiere. De asemenea, românii cumpără din magazinele fizice dacă sunt campanii de reduceri afișate în vitrină,  arată un studiu GLAMI din proiectul Fashion (Re)search.

Motorul de căutare GLAMI.ro lansează un nou studiu ca parte a proiectului său de analiză pe termen lung Fashion (Re)search. Sondajul „Covid-19 - A doua zi” arată că:

  • 1 din 3 români a cumpărat haine și încălțăminte din magazinele fizice doar pentru că acestea erau în apropiere.
  • Reducerile din magazinele fizice (25%) și un proces anevoios al returului la comenzile online (22%) sunt două aspecte esențiale care îi determină pe români să cumpere offline.
  • Pe de altă parte, în prezent, 61% dintre români investesc bugete mai mari în cumpărăturile online, decât în cele offline, ca o consecință a pandemiei.
  • 1 din 3 români găsește prețuri mai bune online.

Fii alături de noi la retailArena 2020 - RetailAboveCorona: Retailing in times of crisis pe 27 și 28 octombrie pentru a afla ultimele trenduri din industria de retail și eCommerce. Te poți înscrie gratuit AICI.

Creșterea raportată de studiul www.glami.ro nu se reflectă doar în comenzile online, ci și în valoarea coșului. 33% dintre respondenți au răspuns că alocă mai mulți bani comenzilor online în zilele noastre, deoarece găsesc prețuri mai mici online.

În plus, 30% dintre români apreciază reducerile online, pe care le pot accesa mai ușor, în timp ce respectă măsurile de distanțare socială, acum crescute în toată țara din cauza noilor cifre îngrijorătoare în cazurile pozitive Covid-19.

Mai mult: 23% dintre respondenți spun că e mult mai plăcut să faci cumpărături online în prezent, decât cumpărături din magazinele fizice. 29% dintre acești oameni afirmă că pandemia le-a sporit numărul de comenzi online.

10% dintre respondenți au răspuns că acum sunt speriați să cumpere haine, încălțăminte și alte accesorii din magazinele fizice.

Pe de altă parte, 11% cumpără în mod obișnuit din magazinele fizice și nu vor renunța la acest obicei.

Citeste si:
Remix se alătură Secondhand September: câte haine aruncăm într-un an
Remix se alătură Secondhand September: câte haine aruncăm într-un an

În prezent, 1 din 3 români decide să intre într-un magazin fizic pentru a cumpăra haine și accesorii dacă magazinul este aproape și dacă sunt campanii de reduceri afișate în vitrină.

Cumpărăturile online și pandemia Covid-19

  • 69% dintre români încă apreciază că pot atinge și proba hainele în magazinele fizice, spre deosebire de magazinele online
  • 14% dintre respondenți au răspuns că măsurile de distanțare socială nu sunt respectate suficient în magazinele fizice
  • 11% dintre participanții la studiu spun că oferta din magazinele fizice nu mai este atât de variată ca în perioada pre-pandemie
  • Românii se concentrează pe magazinele de proximitate și outleturi când fac shopping de haine și accesorii; respondenții au afirmat că preferă să cheltuiască bugetul de cumpărături pentru haine și accesorii pe branduri mass-market, ca Zara, Mango, H&M (+30%), câteva branduri premium, precum Calvin Klein, Guess (+28%) și pe branduri sustenabile (+16%).
  • 34% vor cheltui mai puțini bani pe brandurile de lux

GLAMI România s-a lansat în iunie 2017. Primul motor de căutare online de modă din țara noastră are mai mult de 300 de magazine partenere înregistrate pe www.glami.ro și peste 700.000 de produse listate, de la +12.000 de branduri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Studiu GLAMI: Românii cumpără acum îmbrăcăminte doar din magazinele fizice de proximitate