Lectură de 2 minute

02 Jul 2024 - Știri și Noutăți

Românii au dat iama în înghețată: cât de mult a crescut consumul față de anul trecut, în prima lună de vară

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În prima lună de vară, comenzile de înghețată plasate pe aplicația de food-delivery Tazz au înregistrat o creștere de 70% față de 2023. Iulie este luna record pentru comenzile de înghețată. Doar anul trecut s-a înregistrat o creștere de 120% în luna iulie față de restul lunilor din an.

Sursa foto: Unsplash

Topul zilelor în care se comandă cea mai mare cantitate de înghețată este format din sâmbătă, duminică și luni, cu o creștere de peste 30% față de restul zilelor din săptămână. Dintre acestea, sâmbăta este ziua cu un număr de comenzi record, înregistrând o creștere de 25% față de celelalte zile.

Imediat după prânz, la ora 14, comenzile de înghețată încep să crească, înregistrând un apogeu în perioada cinei. Astfel, între orele 18 și 20 se înregistrează cea mai mare creștere, de peste 45% față de restul zilei.

Cea mai mare comandă de înghețată

Media cantității comandate de un utilizator pe Tazz se situează între 400 și 600 grame de înghețată, iar cea mai mare comandă înregistrată a avut o valoare de 995 de lei pentru 6 caserole. Înghețata la caserolă reprezintă peste 65% din comenzile pentru acest produs

În topul celor mai comandate arome se situează ciocolata, fisticul și caramelul. Totuși, românii sunt deschiși și la testarea aromelor atipice, astfel că gelateriile au introdus în oferta lor și variante precum susan, lavandă sau chiar colivă.

Datele de mai sus au fost extrase din aplicația Tazz urmărind perioadele iunie-iulie 2023 și iunie 2024.

Platforma locală de livrare rapidă Tazz are o ofertă diversificată, ce include restaurante din țară, dar și o selecție extinsă de produse pentru cumpărături zilnice, farmacii, florării, articole sportive, cărți, produse de îngrijire personală și înfrumusețare și alte magazine variate. Tazz pune la dispoziția utilizatorilor beneficii exclusive ca evenimente zilnice cu Chefi locali, comanda de grup și plata cu cardurile de masă. Platforma românească de food delivery este prezentă în 29 de orașe din România.

Citeste si:
Înghețata s-a scumpit: ce reduceri pun totuși la bătaie retailerii din România
Înghețata s-a scumpit: ce reduceri pun totuși la bătaie retailerii din România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii au dat iama în înghețată: cât de mult a crescut consumul față de anul trecut, în prima lună de vară