Lectură de 2 minute

27 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Românii au cumpărat peste 6 milioane de burgeri într-un an. 1.380 de lei, cea mai scumpă comandă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

În perioada mai 2021- mai 2022, bucureștenii au cumpărat mai mult de 2,5 milioane de burgeri, dintr-un total de 6,1 milioane la nivel național. Vivo, Uncle John și Fryday sunt printre cele mai populare restaurante locale de unde românii comandă burgeri, iar cea mai scumpă comandă a costat 1.380 lei, potrivit datelor platformei de livrare Glovo.

În ceea ce privește comenzile ce conțin burgeri, la nivel global, România ocupă al patrulea loc, iar topul orașelor din România cu cel mai mare consum de burgeri este format, în ordinea comenzilor, din București, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Iași.

Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepție, de aceea, românii au comandat peste 6.000 de burgeri cu ocazia Crăciunului și peste 8.000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale. 15% dintre burgerii comandați în perioada analizată sunt reprezentați de opțiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 - 02:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulți burgeri.

Restaurantele preferate cu burgeri

Analiza referitoare la comportamentul utilizatorilor Glovo pe perioada mai 2021 - mai 2022, arată că top parteneri din categoria restaurantelor locale care comercializează burgeri au fost Vivo, Uncle John, Fryday, City Grill Delivery, Mistero by Burger Peter, Springtime, Submarine Burger, Marty Delivery, South Burger și Big Belly. Titlul de cea mai scumpă comandă de burgeri și alte produse aparține unui utilizator care a achiziționat 36 burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză în valoare de 1.380 lei.

În plus, Glovo sărbătorește Ziua Internațională a Burgerilor cu oferte promoționale destinate consumatorilor: 30% discount pentru o varietate de burgeri din diferite restaurante din Bacău, Brașov, București, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ploiești și Mamaia. De asemenea, abonații Glovo Prime beneficiază de un discount de 50% pentru o selecție de burgeri din anumite restaurante din Bacău, Brașov, București, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ploiești și Mamaia.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, băcănii și supermarketuri, farmacii și magazine de vânzare cu amănuntul. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Sursa foto: Unsplash

Citeste si:
Glovo inaugurează încă un centru Glovo Express. Rețeaua a ajuns la 12 unități la nivel național
Glovo inaugurează încă un centru Glovo Express. Rețeaua a ajuns la 12 unități la nivel național
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii au cumpărat peste 6 milioane de burgeri într-un an. 1.380 de lei, cea mai scumpă comandă