Lectură de un minut

23 Feb 2024 - Știri și Noutăți

România va putea exporta ovine și carne de ovine în Algeria

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a primit notificarea oficială din partea omologului algerian, doamna Fairouz Bendahmane, prin care suntem informați despre agrearea certificatelor sanitare veterinare pentru exportul de ovine și carne de ovine. 

Sursa foto: Unsplash

Confirmarea vine ca urmare a negocierilor demarate la începutul lunii ianuarie de ANSVSA cu Excelența Sa, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul Republicii Alegeriene Democratice și Populare în România.

Președintele Alexandru Bociu a întreprins toate demersurile pentru accelerarea formalităților necesare și, împreună cu o echipă de experți din cadrul ANSVSA, a soluționat cerințele tehnice ale părții algeriene pentru exportul de ovine și carne de ovine, având în vedere interesul deosebit manifestat de partea algeriană.

Pentru demararea în cel mai scurt timp a exportului, s-a convenit pentru organizarea, prin intermediul canalelor diplomatice, de vizite în țara noastră a unor delegații de specialiști și oameni de afaceri interesați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  România va putea exporta ovine și carne de ovine în Algeria