Lectură de 3 minute

26 Nov 2021 - Știri și Noutăți

ROCA Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica către Vinci Energies

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

ROCA Investments, un brand Impetum Group, a finalizat tranzacția prin care vinde Frigotehnica, unul dintre cei mai importanți jucători regionali de pe piața soluțiilor de firg, către Vinci Energies, holdingul din România al gigantului VINCI.Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței și toate condițiile au fost îndeplinite de către părțile implicate.

„Suntem mândri că am finalizat acest prim exit cu un important jucător global, îndeplinind misiunea ROCA Investments de a duce companiile în care investim la următorul nivel, misiune ce va continua şi după finalizarea acestei tranzacții. Frigotehnica va începe un capitol nou de dezvoltare cu obiectivul de a deveni centru de excelență în frig în Europa Centrală și de Est”, a spus Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments, președinte al Consiliului de Administrație Frigotehnica.

Frigotehnica s-a numărat printre primele companii în care ROCA Investments a investit în anul 2018. Investiția a marcat începutul unei perioade de restructurare financiară, operațională și eficientizare pe toate palierele de business, ca urmare a căreia compania a devenit lider în industria frigului atât pe plan național cât și regional.

Frigotehnica, afaceri în creștere

Dacă în 2018, Frigotehnica avea o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, era supra îndatorată și înregistra pierdere, în prezent Frigotehnica are afaceri de peste 32 milioane de euro și are perspective de creștere.

Exit-ul Frigotehnica a fost un proces complex și intens, un test de anduranță gestionat cu pasiune și perseverență de echipele ROCA Investments și Frigotehnica, închiderea cercului investițional fiind o performanță a echipei extinse. Dincolo de cifre și valori ale tranzacției, faptul că la capătul celălalt s-a aflat un jucător global de nivelul şi anvergura lui Vinci a impus un standard foarte înalt de transparență, compliance şi rigurozitate pe durata întregului proces şi a negocierilor, care pentru noi reprezintă repere ce ne vor ghida în tot ceea ce facem'', a spus Mirela Metea, head of legal și membrul al Consiliului de Administrație ROCA Investments.

ROCA Investments, parte a Impetum Group, este o companie de private equity care se implică în amplificarea potențialului companiilor, pentru care dezvoltă strategii de business. Pornită în urmă cu mai bine de trei ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în cinci sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală.

Frigotehnica este un furnizor de soluții de frig pentru retail și domeniul industrial, un brand 100% românesc, cu o tradiție de peste 72 de ani în industria frigului din Romania și regiune. Compania dezvoltă sisteme frigorifice la cheie, soluții integrate de frig pentru toate sectoarele de activitate și se implică pe fiecare segment din procesul dezvoltării unui proiect, de la consultanță, proiectare, execuție, construcție, până la instalare și mentenanță. Frigotehnica operează la momentul actual pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina.

Printre clienții săi se numără: Kaufland, Lidl, Profi, Auchan, Carrefour, Cora, Selgros, Metro, Penny (rewe), Mega Image, CTP Invest, Global Vision, Lidas, Danone, Bona Avis, Fox, Smithfield, Heineken, Tuborg, Havi Logistics, Caroli și alții.

Citeste si:
Penny bate palma cu Tazz pentru livrări rapide la domiciliu
Penny bate palma cu Tazz pentru livrări rapide la domiciliu

Vinci este unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din construcții și energie care înregistrează venituri totale de peste 50 de miliarde de euro, este activ în 120 de țări și are peste 220.000 angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ROCA Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica către Vinci Energies