Lectură de 2 minute

09 Feb 2024 - Știri și Noutăți

ROCA Industry cumpără producătorul de uși Workshop Doors pentru 30 de milioane de lei și ajunge la 9 companii în portofoliu

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Holdingul de materiale de construcții ROCA Industry anunță finalizarea tranzacției pentru achiziționarea a 70% din capitalul social al Workshop Doors. Prețul tranzacției este de 30 milioane lei. Conform termenilor tranzacției, holdingul are posibilitatea de a achiziționa un pachet suplimentar de 30% din părțile sociale emise de Workshop Doors.

 

Sursa foto: Workshop Doors

Workshop Doors, prezentă pe piața ușilor de interior începând cu anul 2009, operează cu două facilități de producție, situate în Reghin și Petelea, județul Mureș. În ultimul exercițiu financiar, aferent anului 2023, compania a realizat o cifră de afaceri estimată la 48,8 milioane lei și EBITDA de peste 12 milioane lei, exportând o proporție semnificativă din producția sa proprie.

Prin această achiziție, holdingul vizează, în viitor, o posibilă fuziune între Workshop Doors și Eco Euro Doors, producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, păstrându-și opțiunile deschise cu privire la organizarea viitorului jucător european, care să permită amplificarea capacității de producție și diversificarea portofoliul cu produse noi competitive pe piața din România, dar și la nivel european.

Procesul de achiziție a fost inițiat în 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedând ulterior către ROCA Industry contractul de vânzare-cumpărare, împreună cu toate drepturile și obligațiile aferente.

Portofoliul ROCA Industry se extinde la un total de 9 companii cu potențial de lideri regionali

ROCA Industry continuă și în 2024 strategia de consolidare a portofoliului, prin creștere organică, dar și procese de mergers & acquisitions (M&A), care să ducă la extinderea activităților comerciale ale companiilor sale.

În plin proces de tranziție către piața principală a Bursei de Valori București, ROCA Industry ajunge, prin finalizarea achiziției, la un portofoliu de 9 companii cu potențial de lideri regionali în sectoarele în care activează.

ROCA Industry este holdingul industrial deținut majoritar de ROCA Investments, companie de private equity din România. Holdingul deține, direct și indirect, un număr de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (producător național de plasa din fibră de sticlă și singurul producator autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de producție de vopsele și lacuri), ECO EURO DOORS (producător roman de uși destinate construcțiilor rezidentiale), WORKSHOP DOORS (producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Citeste si:
Kaufland inaugurează al doilea magazin din 2024
Kaufland inaugurează al doilea magazin din 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ROCA Industry cumpără producătorul de uși Workshop Doors pentru 30 de milioane de lei și ajunge la 9 companii în portofoliu