Lectură de un minut

18 Nov 2022 - Știri și Noutăți

ROCA Agri RDF în 2022: venituri de 132 mil. euro pentru holdingul agro la final de an

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Holdingul Agricol RDF, cunoscut sub brandul ROCA Agri RDF, care deține companiile RDF Agricultură și Adidana Agricultură, atinge performanțe de top la final de 2022, estimând o valoare de 132 de milioane de euro a veniturilor consolidate din acest an. RDF,  unul dintre principalii distribuitori de inputuri si traderi de cereale din zona de vest a țării, a primit săptămâna aceasta certificarea Deloitte “Best Managed Company”. Compania se află în curs de finalizare a unei noi tranzacții – preluarea a 100% din acțiunile companiei Dachim, jucător pe segmentul producției de cereale şi distribuției de materii prime agricole.

Sursa foto: ROCA Agri RDF

RDF a finalizat în 2021 o investiție de 3 milioane de euro pentru extinderea capacității de depozitare și dezvoltarea activității, iar la finalul T3 2022 a depășit cifră de afaceri de 100 de mililoane de euro. Compania și-a triplat în ultimii 3 ani suprafața agricolă exploatată, ajungând la 2.000 ha la finalul anului 2021, față de 600 ha în 2019, iar în urma tranzacției cu Dachim va ajunge să exploateze o suprafață de 4.000 ha.

Compania RDF, înființată în anul 1995, este unul dintre principalii jucători zonali pe piața distribuției de inputuri (îngrășăminte chimice, semințe și produse pentru protecția plantelor) și comerțului cu cereale. RDF operează 2 baze pentru depozitare în proprietate, cu o capacitate totală de stocare de 45.000 de tone și un flux tehnologic care permite preluarea a 100 t /oră de produse agricole și depozitarea acestora.

Holding-ul ROCA Agri RDF a fost lansat în luna iulie 2022 și vizează listarea la bursă, pe piața principală, ca obiectiv pe termen mediu. ROCA Agri RDF țintește să devină o companie one – stop – shop pentru fermieri, prin produse și servicii integrate, adaptate agriculturii moderne.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ROCA Agri RDF în 2022: venituri de 132 mil. euro pentru holdingul agro la final de an