Lectură de 2 minute

24 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Roadele Munților Făgăraș, cu bunătăți din sate de la micii producători, vor fi livrate de Sameday la nivel național

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Foodhub-ul „Roadele Munților Făgăraș” își extinde rețeaua de distribuție la nivel național prin parteneriatul cu compania de curierat Sameday. „Roadele munților” este un proiect al Fundației Conservation Carpathia care susține micii producători din satele de munte și îi ajută să aibă acces la piețe de desfacere pe termen lung.

Foodhub-ul „Roadele Munților Făgăraș” își extinde rețeaua de distribuție la nivel național prin parteneriatul cu compania de curierat Sameday. „Roadele munților” este un proiect al Fundației Conservation Carpathia care susține micii producători din satele de munte și îi ajută să aibă acces la piețe de desfacere pe termen lung.

Peste 100 de produse create de 25 de producători locali beneficiază de servicii de distribuție rapidă a coșurilor cu produse alimentare oriunde în țară, în condițiile în care aceștia nu au posibilitatea să ajungă ușor pe piețe mari de desfacere.

Centrul alimentar de colectare și distribuție (Food Hub) a produselor locale din zona Munților Făgăraș a fost creat de Fundația Conservation Carpathia în anul 2021. Până acum, Roadele Munților ajungeau în trei orașe mari din România, prin intermediul distribuției asigurate de echipa Conservation Carpathia.

Doritorii au la dispoziție coșuri predefinite, pline cu merinde specifice Munților Făgăraș: hribi, fragi în dulceață, afine și mure în siropuri fără zahăr, brânzeturi, miere, sucuri și compoturi, produse local, în diferite combinații. Comenzile se plasează online, prin completarea unui formular de comandă disponibil pe pagina de Facebook a food - hub-ului, iar acestea sunt livrate oriunde în țară de către compania de curierat Sameday. Toți producătorii locali din Roadele Munților sunt certificați.

Programul Afaceri Verzi este realizat în cadrul proiectului LIFE Carpathia. Proiectul este implementat de Fundația Conservation Carpathia, în parteneriat cu Asociația Ocolul Silvic Carpathia, Asociația de Vânătoare Piatra Craiului Făgăraș Conservation, SC Carpathia Agro & Finance SRL, Conservation Capital Consulting Ltd., Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș – Basarab I și ProPark – Fundația pentru Arii Protejate, între anii 2019-2024, cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin programul LIFE Nature (www.ec.europa.eu) și al Fundației Arcadia prin programul Endangered Landscapes Programme.

Sursa foto: Georgiana Andrei, Facebook Roadele Munților

Citeste si:
Program modificat în magazinele Pepco de Paștele catolic. La ce oră se închid unitățile
Program modificat în magazinele Pepco de Paștele catolic. La ce oră se închid unitățile
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Roadele Munților Făgăraș, cu bunătăți din sate de la micii producători, vor fi livrate de Sameday la nivel național