Lectură de un minut

29 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Mitu Morega, shiftin: O companie mare pierde peste 200.000 de euro pe an din cauza absenteismului la locul de muncă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

O companie mare pierde peste 200.000 de euro pe an din cauza absenteismului la locul de muncă, afirmă Mitu Morega, product manager shiftin, un soft care automatizează procesul de planificare a turelor. România este, totuși, țara cu cel mai scăzut nivel al absenteismului, cu o rată de doar 2,5% în al treilea trimestru din 2021.

România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut nivel al absenteismului la locul de muncă, înregistrând o rată de doar 2,5% în trimestrul al treilea al anului 2021. La polul opus, în Suedia, rata absenteismului este de 27,8%, în vreme ce media la nivelul Uniunii Europene este de 15%, potrivit datelor Eurostat.

Chiar dacă, prin comparație cu media europeană, românii absentează puțin, pentru companiile mari, cu peste 300 de angajați, acest lucru se traduce în pierderi de sute de mii de euro.

„În România, procesul de planificare a turelor de lucru este unul anevoios și repetitiv. Managerii pot pierde chiar și până la 10 ore pe săptămână gestionând programul de lucru al angajaților, iar rezultatul, nu de puține ori, este fie unul care afectează relațiile dintre angajați, fie performanța companiei. Mai mult decât atât, în cazul unei absențe, întregul flux de lucru poate fi dat peste cap. Pe parcursul unui an, în cazul unei companii cu 300 de angajați, absenteismul provoacă pierderi de peste 200.000 euro”, afirmă Mitu Morega, product manager shiftin, un soft care automatizează procesul de planificare a turelor.

htss este o companie românească specializată în furnizarea de soluții software de business. Înființată în 2012, și-a dezvoltat portofoliul care numără peste 1.000 de clienți din 11 țări, printre cele mai căutate soluții proprii fiind shiftin – software de planificare a turelor de lucru, Pharmaceutical – software de gestiune a farmaciilor, telemedical – soluție de telemedicină, mindclass – platformă de e-learning.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mitu Morega, shiftin: O companie mare pierde peste 200.000 de euro pe an din cauza absenteismului la locul de muncă