Lectură de un minut

04 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul olandez de cosmetice Rituals a obținut profituri mai mari, în ciuda pandemiei de COVID-19

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Pandemia a încetinit creșterea Rituals, potrivit raportului anual al lanțului olandez de produse cosmetice. Însă, în ciuda pandemiei, Rituals a înregistrat un profit net chiar mai mare decât în urmă cu un an, scrie Retail Detail.

 

Rituals nu și-a atins obiectivul prestabilit de a atinge un miliard de euro ca cifră de afaceri. Impactul închiderii forțate a magazinelor a fost mult prea intens. În cele din urmă, veniturile s-au blocat la 888 de milioane de euro, cu 24 de milioane de euro mai mult decât în ​​2019.

Creșterea limitată de 3% rămâne oarecum modestă comparativ cu creșterea rapidă de 24% de anul trecut.

Retailerul olandez a înregistrat un profit operațional brut de 172 milioane de euro, de asemenea, ușor mai mare decât în ​​2019. Profitul net a crescut de la 83 de milioane de euro la 88,7 milioane de euro. Cu toate acestea, retailerul a decis să nu plătească dividende atât pentru 2020, cât și pentru 2021.

Fondatorul Raymond Cloosterman se așteaptă ca lanțul de produse cosmetice să crească în continuare și numărul angajaților să ajungă la 5.000 în viitorul previzibil. Mai mult, el rămâne extrem de ambițios: „Ne-a trebuit douăzeci de ani să trecem de la zero la 1 miliard. Adică, cu toată modestia, destul de genial. Acum aș vrea să văd dacă putem trece de la 1 la 2 miliarde în zece ani", a spus fondatorul Rituals.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul olandez de cosmetice Rituals a obținut profituri mai mari, în ciuda pandemiei de COVID-19