Lectură de 3 minute

23 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Rezultate financiare record pentru românii de la Bento: cum arată compania la final de 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

2B Intelligent Soft, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează venituri din exploatare de 58,2 milioane de lei în 2023, o creștere cu 64% comparativ cu 2022 și un profit net de 13,1 milioane de lei, o apreciere cu 133% comparativ cu anul anterior. Rezultatele financiare pentru 2023 sunt preliminare și neauditate.
 

Sursa foto: Bento

„2023 a fost un an remarcabil pentru Bento. Creșterea semnificativă a veniturilor și a profitului net reflectă atât performanța operațională, cât și angajamentul nostru față de dezvoltare de soluții software inovatoare și furnizarea de servicii la cele mai înalte standarde. În plus, aceste rezultate record evidențiază succesul strategiei noastre de creștere, prin care ne-am consolidat substanțial poziția pe piața de tehnologie din România. Suntem recunoscători partenerilor, clienților și acționarilor noștri pentru încrederea acordată, care a fost esențială în atingerea obiectivelor stabilite la nivelul anului trecut”, a declarat Radu Scarlat, Președinte al Consiliului de Administrație Bento.

Divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 47% la veniturile din exploatare aferente anului 2023, în timp ce divizia „IT, Infrastructură și Cloud” (IT) a contribuit cu 53%. Din totalul veniturilor din exploatare, 74% au fost generate de cifra de afaceri, 24% de investițiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene, iar restul de 2% au fost alte venituri din exploatare. De asemenea, 46% din cifra de afaceri de 43,2 milioane de lei (+50% vs. 2022) au fost venituri recurente.

În 2023, Bento a executat proiectul pe fonduri europene ce a vizat dezvoltarea „Platformei pentru Transformare Digitală Modulară în Mediul Enterprise și Sectorul Public”. Prin intermediul acestei platforme, Bento este bine poziționată pentru a valorifica cererea tot mai accentuată pentru soluții informatice din partea organizațiilor, nevoia de personalizare a soluțiilor la cerințele specifice ale companiilor și instituțiilor publice, precum și apetitul acestora pentru soluții de digitalizare în cloud.

Pe parcursul anului trecut, compania a fost implicată în derularea unor alte proiecte semnificative, precum proiectul de infrastructură cu beneficiar final Operatorul de Măsurare a Energiei pe Piața Angro (OMEPA), dezvoltarea și implementarea Bento FSM în cadrul Distribuție Energie Electrică România (DEER) și furnizarea de servicii de gestionare a infrastructurii IT pentru o companie multinațională din domeniul petrol și gaze.

Anul trecut a fost unul exemplar pentru Bento nu doar din perspectiva proiectelor, ci și din perspectiva creșterii și întăririi echipei. Astfel, compania a acordat o atenție deosebită programelor interne de dezvoltare profesională și personală a angajaților și a derulat diverse proiecte pentru asigurarea unui mediu de lucru echilibrat, care să potențeze curiozitatea și creșterea fiecărui coleg în parte.

Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, Bento are o capitalizare de piață de aproximativ 180 milioane de lei.

Bento, Intellectually Curious (2B Intelligent Soft S.A.) este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor peste 19 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță care au capacitatea de a transforma idei, concepte și nevoi în soluții adaptate cerințelor fiecărui client în parte.

Citeste si:
Mici la micul dejun, prânz și cină de 1 mai: cât costă o porție de mici anul acesta
Mici la micul dejun, prânz și cină de 1 mai: cât costă o porție de mici anul acesta

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Rezultate financiare record pentru românii de la Bento: cum arată compania la final de 2023