Lectură de un minut

13 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Rewe, proprietarul magazinelor Penny, vrea să livreze cumpărături la domiciliu cu ajutorul dronelor   

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Rewe, proprietarul lanțului de magazine Penny, plănuiește să livreze alimente la domiciliu cu ajutorul dronelor. Livrarea de alimente cu drona este o modalitate de structurare a teritoriului și de a ajuta la dezvoltarea zonelor rurale. Acesta este unul dintre obiectivele inițiativei "LieferMichel", lansată de distribuitorul german Rewe în orașul german Michelstadt.   

 

Sursa foto: Shutterstock

Proiectul grupului Rewe constă în a oferi clienților din această mică regiune, din landul Hesse, posibilitatea de a-și primi comenzile online cu ajutorul unei drone, cu scopul de a facilita livrările locale și de a reduce impactul asupra mediului.

Greutatea totală a comenzii nu trebuie să depășească patru kilograme. Sunt acceptate toate categoriile, inclusiv produsele proaspete, laptele, ouăle, fructele și legumele. În plus, clientul poate selecta liber data de livrare dorită, fără a suporta costuri de livrare. Prețul produselor livrate va fi același cu cel din magazin, potrivit inforetail.es.

Modul în care funcționează această inițiativă este foarte simplu. Clientul comandă online prin intermediul portalului web LieferMichel. De la magazinul Rewe din Michelstadt, achiziția este pregătită și transportată cu o bicicletă electrică până la rampa de lansare a dronelor din localitate.

De acolo, drona zboară cu comanda către unul dintre punctele de aterizare din satele Rehbach (la cinci kilometri de Michelstadt) și Würzberg (13 kilometri). În cele din urmă, la punctul de aterizare, un operator colectează comanda și parcurge pe o bicicletă electrică ultimii câțiva metri până la ușa clientului.

Inițial, acest serviciu de livrare cu drone va fi folosit doar în zonele rurale până la sfârșitul anului 2023, dar, dacă va avea succes, Rewe s-ar putea extinde și în alte teritorii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Rewe, proprietarul magazinelor Penny, vrea să livreze cumpărături la domiciliu cu ajutorul dronelor