Lectură de 2 minute

31 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul Rewe testează în Germania cumpărăturile self-checkout făcute cu smartphone-ul și va deschide primul magazin autonom

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Retailerul Rewe devine primul comerciant german care testează tehnologia Pick & Go. În magazinul din Cologne clienții vor putea face cumpărături fără să achite produsele la casă, ci prin intermediul unei aplicații și să iasă direct din magazin, titrează Retail Detail.

Luna aceasta se vor face primele teste cu ajutorul angajaților, planul fiind ca tehnologia să devină disponibilă și clienților până la sfârșitul verii.

Nu se dorește, însă, să se renunțe la cumpărăturile și plățile facute în mod tradițional.

Tehnologia self-checkout în Germania

Cei care vor dori să profite de acest serviciu complet autonom cu sistem de case self check-out vor trebui să facă o înregistrare într-un terminal special la intrarea în magazin. Aceștia pot lua orice produs doresc de pe rafturile magazinelor și pur și simplu să iasă apoi din locație, urmând ca apoi să fie emisă o factură în aplicație și plata să fie făcută automat.

Clienții au posibilitatea de a cumpăra tot felul de produse, cum ar fi fructe și legume, mâncare uscată, mâncare congelată sau cafea proaspăt preparată. Camerele inteligente și senzorii de pe rafturi precum și alte componente de înaltă tehnologie înregistrează totul.

Retailerul german face asigurări că, în ciuda tehnologiei avansate, clienții nu sunt identificați personal în imaginile înregistrate.

Rewe lucrează la acest proiect de mai bine de doi ani. „Dezvoltarea tehnologică este rapidă. În plus, există alți factori decisivi de luat în considerare în retail, cum ar fi diferitele formate, sortimentele largi și cerințele diferite, în special în ceea ce privește protecția datelor în Germania", a declarat Christoph Eltze, director divizie pentru retail Germania.

Amazon Go - tehnologia din România

Tehnologia implementată a fost comparată cu cea introdusă de Amazon, care experimentează din 2018 un concept similar de cumpărături în magazinele cu formatul Amazon Go.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

În România, Carrefour a deschis primul hipermarket 100% self check-out în Covasna. Prima versiunea românească a Amazon Go din București a fost inaugurată în octombrie 2020, pentru ca Grab&Go sa fie închis, pentru o perioadă nedeterminată, două luni mai târziu.

URMĂREȘTE și VIDEO retailDetail despre cum îți ușurează cumpărăturile casele de marcat self-scan.

sursa foto: rewegroup.com/ Media Center Press

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul Rewe testează în Germania cumpărăturile self-checkout făcute cu smartphone-ul și va deschide primul magazin autonom