Lectură de 3 minute

07 Apr 2023 - Știri și Noutăți

RetuRO își extinde activitatea în Globalworth, în Campus A

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Globalworth, investitor de birouri din Europa Centrală È™i de Est (CEE) È™i liderul pieÈ›ei de birouri din România, anunță încheierea unui nou contract de închiriere pe o perioadă de mai mulÈ›i ani. RetuRO Sistem GaranÈ›ie Returnare (RetuRo), o societate înfiinÈ›ată de producătorii de băuturi È™i asociaÈ›iile comercianÈ›ilor în scopul gestionării sistemului de garanÈ›ie-returnare, îÈ™i extinde operaÈ›iunile în Globalworth Campus A. 

Sursa foto: Globalworth Group

RetuRO este cel mai mare proiect de colectare È™i reciclare a ambalajelor. Compania a fost constituită ca o societate administrată în sistem dualist, ce are la bază principiul not-for-profit, ceee ce înseamnă că, prin actul constitutiv, aceasta È™i-a asumat obligaÈ›ia de a reinvesti eventualul profit exclusiv în dezvoltarea sistemului. Statul român, prin Ministerul Mediului, s-a alăturat de asemenea societății în calitate de acÈ›ionar.

Misiunea RetuRO este de a implementa cel mai mare proiect al economiei circulare – sistemul de garanÈ›ie-returnare. Prin punerea în aplicare a acestui proiect, vom putea avea un mediu mai sustenabil È™i mai verde, în timp ce îndeplinim obiectivele de colectare È™i reciclare impuse prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene. Sistemul de garanÈ›ie-returnare va impulsiona piaÈ›a de reciclare din România, oferind cantități semnificative È™i de calitate de materie primă.

Complexul Globalworth Campus le oferă chiriaÈ™ilor spaÈ›ii care mizează pe sustenabilitate È™i design avangardist, care încurajează inovaÈ›ia, relaxarea È™i creativitatea. Proiectul se înscrie în cele mai înalte standarde în materie de eficiență energetică È™i se bucură în prezent de o acreditare BREEAM Excellent.

Globalworth Campus cuprinde trei clădiri de birouri încadrate în clasa A ce găzduiesc spaÈ›ii de birouri, un centru de conferinÈ›e care poate primi peste 1.200 de persoane, centre comerciale È™i diverse alte facilități, ce se întind pe o suprafață închiriabilă de peste 92.000 mp. Complexul a fost construit pentru a oferi o experiență de lucru complexă, iar până în prezent a fost ales de companii precum Amazon, Allianz, Unicredit Services, Dell, Stefanini, Carrefour, Mindspace, Garrett Advancing Motion, Universum, APS Romania, Lagardere, Delphi Diesel Systems, Chain IQ, Mazars, P4Cards, Hoist, Ademco, Emerson, Stradale, Starbucks, Arc Bakery.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală È™i de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piaÈ›a imobiliară de birouri din CEE prin poziÈ›ia sa de lider de piață atât în Polonia, cât È™i în România. Globalworth investeÈ™te, dezvoltă È™i gestionează direct clădiri de birouri È™i parcuri industriale de înaltă calitate, in locatii premium. Gestionat de peste 260 de profesioniÈ™ti în Cipru, Guernsey, Polonia È™i România, portofoliul companiei are o valoare totală de 3,2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri È™i închiriate către aproximativ 690 de companii naÈ›ionale È™i multinaÈ›ionale. În Polonia, Globalworth este prezentă în VarÈ™ovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în BucureÈ™ti, TimiÈ™oara, Constanta, PiteÈ™ti, Arad, Oradea È™i Târgu-MureÈ™.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  RetuRO își extinde activitatea în Globalworth, în Campus A