Lectură de 3 minute

19 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Retrospectiva Bolt, 2023: România, pe locul doi în Europa la numărul de curse realizate de un singur utilizator

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Bolt a împlinit 10 ani în 2023, ajungând la peste 150 de milioane de clienți în peste 500 de orașe din 45 de țări. Datele retrospectivei Bolt (Bolt Rewind) din 2023 dezvăluie ce au în comun clienții din întreaga lume, precum și tendințele unice ale clienților din România în materie de transport. 

Sursa foto: Bolt

Astfel, România s-a clasat pe locul al doilea în Europa la numărul de curse și kilometri parcurși de un singur utilizator: 2.369 de comenzi pentru serviciul Bolt de transport la cerere și 20.469 de kilometri parcurși într-un singur an. De asemenea, țara noastră s-a clasat pe locul întâi la cea mai scumpă comandă plasată pe Bolt Market, de 697 de euro.

În 2023, cele mai populare zile pentru cursele de ride-hailing Bolt la nivel global au fost vineri și sâmbătă seara, iar – cel mai des – Bolt a preluat clienții din aeroporturi și gări, Aeroportul Henri Coandă fiind cea mai frecventă destinație la nivel local.

A fost un an important pentru categoria de animale de companie a Bolt, cu un total de peste 4,8 milioane de călătorii efectuate cu un prieten blănos, dintre care 117.702 în România. În ceea ce privește mâncarea, cea mai aglomerată zi pentru comenzi de mâncare în întreaga lume a fost cea de vineri. Cele mai populare comenzi de mâncare prin Bolt Food la nivel mondial au fost pentru cheeseburgeri, iar referitor la alimente, bananele au fost produsul favorit comandat prin Bolt Market.

Serviciile de închiriere a trotinetelor electrice au fost foarte des utilizate în România anul acesta. Un singur utilizator a efectuat 1.316 curse cu trotineta electrică, iar distanța medie parcursă a fost de 1,5 km.

De asemenea, cel mai popular interval orar de utilizare a trotinetelor electrice Bolt a fost după-amiaza, la ora 17. Aceste tendințe confirmă utilitatea trotinetelor electrice ca mijloace de transport alternative, folosite pentru a face legătura dintre stațiile mijloacelor de transport în comun și destinația finală, tendință observată de Bolt atât la nivel local, cât și global.

În România, cea mai scumpă comandă de pe Bolt Food în 2023 a fost de 900 de euro, iar cel mai mare număr de comenzi individuale plasate de un singur client a fost de 659. Cel mai popular fel de mâncare comandat de români în 2023 prin Bolt Food au fost noodles, iar cea mai aglomerată zi pentru comenzi a fost vinerea.

Nu în ultimul rând. în ceea ce privește livrările de alimente din Bolt Market, România s-a clasat pe locul întâi la nivel european, cu cea mai scumpă comandă, în valoare de 697 de euro. Ca în majoritatea țărilor din jur, cele mai populare alimente comandate prin Bolt Market în 2023 au fost bananele.

Citeste si:
Comenzi în avans la restaurant sau supermarket: Bolt Food introduce livrarea programată
Comenzi în avans la restaurant sau supermarket: Bolt Food introduce livrarea programată

Bolt este aplicația europeană cu misiunea de a reda orașele oamenilor, nu mașinilor. Bolt are peste 150 de milioane de utilizatori în peste 45 de țări și peste 500 de orașe din Europa și Africa. Compania urmărește să accelereze tranziția de la mașinile personale la mobilitatea partajată, oferind alternative mai bune pentru fiecare domeniu de utilizare, inclusiv transport la cerere, mașini și trotinete electrice închiriate, livrare de mâncare și de produse alimentare și nealimentare. Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, compania activând în peste 25 de orașe, extinzându-și continuu oferta de servicii și acoperirea națională.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retrospectiva Bolt, 2023: România, pe locul doi în Europa la numărul de curse realizate de un singur utilizator