Lectură de 3 minute

26 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Retailerul independent Paco a inaugurat magazinul cash&carry și depozitul logistic, investiții de două milioane de euro

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Paco Supermarkets, unul dintre cei mai mari retaileri independenți din România, ce deține în județul Vrancea o rețea de 15 magazine, a inaugurat magazinul Paco Cash & Carry în Focșani, marcând astfel intrarea pe segmentul de cash & carry.

Investiția în noul proiect Paco se ridică la două milioane de euro și cuprinde, pe lângă magazinul propriu-zis, un depozit logistic și un sediu nou de birouri. Primul magazin Paco Cash&Carry are o suprafață de 2400 de metri pătrați și se află pe Calea Moldovei, nr.33, orașul Focșani. Compania deținută de antreprenorul Feliciu Paraschiv a lucrat mai bine de nouă luni la acest proiect ce a apărut din nevoia unui depozit logistic mai mare.

"Segmentul cash&carry a fost un proiect foarte ambițios al companiei Paco Supermarkets și a plecat de la nevoia unui deposit logistic mai mare. Treptat am considerat că pentru a ne putea crește puterea de negociere, trebuie să creștem volumele de achiziții și acest lucru ne-a îndreptat către revânzatori, le vom facilita și lor prețuri de achiziție foarte bune pentru a dezvolta un business win-win împreună", a declarat Feliciu Paraschiv pentru retail.ro.

Omul de afaceri a povestit și despre dificultățile birocratice cu care s-au confruntat pentru obținerea autorizațiilor de funcționare. "Nu am înțeles niciodată de ce pentru mediul de afaceri - și aici nu vorbesc numai în numele meu, o pot spune în numele Asociației Comercianților Mici și Mijlocii din România al cărei vicepreledinte sunt - de ce trebuie ca lucrurile să meargă așa de greu, de ce un aviz trebuie eliberat în ultima zi legală în care poate fi eliberat (de regula în ziua 30), când practic la o analiză atentă care durează câteva minute actele depuse sunt în regula și redactarea avizului ar dura câteva minute? De ce trebuie să așteptîm pentru o chestie de genul acesta 30 de zile? Am plâns în 1989 ca regimul comunist a fost un regim extrem de birocratic dar se pare că nici nu bănuiam ce avea să se întâmple și unde aveam să ajungem", spune Feliciu Paraschiv.

Printre alte proiecte demarate anul acesta de retailerul independent Paco se numără lansarea magazinului online și livrarea la domiciliu, despre care retail.ro a scris aici, precum și lansarea serviciului de cash&back, o premieră pentru zona de retail. Fondatorul Paco a fost invitat și la retailArena 2020 - Retailing in times of crisis, unde a vorbit despre anul 2020 pentru industria de retail.

“În retailul alimentar și FMCG se investește constant pentru că trebuie să fim atenți la ce se întâmplă în piață. Noi am luptat pe două fronturi: pe de o parte eram atenți la ce se întâmpla cu pandemia de Covid și ce măsuri trebuia să luăm, pe de cealalte parte era zona de dezvoltare și oportunitățile de a face business”.

Feliciu Paraschiv a fondat Paco Supermarkets în 1995, a ajuns să deschidă 15 supermarketuri în județul Vrancea și să aibă vânzări de peste 22 milioane euro, devenind astfel unul dintre cei mai mari retaileri români independenți.

Citeste si:
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul independent Paco a inaugurat magazinul cash&carry și depozitul logistic, investiții de două milioane de euro