Lectură de un minut

31 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Retailerul grec Jumbo va deschide încă 3 magazine în România, în 2024

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În 2023, vânzările Jumbo Group au crescut cu aproximativ  14% față de 2022, depășind pragul de un miliard și estimările managementului de creștere a vânzărilor de  12%. De asemenea, planurile retailerului pentru 2024, în România, includ deschiderea a încă trei magazine. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Pentru 2024, obiectivul Grupului este să mai deschidă trei magazine în România și încă unul în Cipru.

În 2023, Grupul a inaugurat magazinul online în România și a deschis un nou hipermagazin în Iași. De asemenea, Jumbo a mai inaugurat un magazin în centrul orașului Plovdiv (Bulgaria).

În iulie 2023, Jumbo a cumpărat centrul comercial Liberty Center din Capitală, printr-o tranzacție ce poate fi descrisă ca o „înțelegere între greci”, iar noul proprietar și-a făcut deja o serie de potențiale planuri după oficializarea afacerii.

Valoarea agreată nu a fost confirmată, fiind foarte greu de estimat deoarece înțelegerea a fost mai degrabă un acord între mai multe companii cu acționariat grecesc și cipriot. Mall-ul era deținut de trei bănci, Eurobank EFG Luxemburg, Alpha Bank și Bank of Cyprus, cele care au finanțat construcția și care au executat silit dezvoltatorul care nu și-a mai putut achita datoriile.

La 31 decembrie 2023, Jumbo Group avea 85 de magazine, dintre care 53 în Grecia, 5 în Cipru, 10 în Bulgaria și 17 în România. Grupul are și magazin online în Grecia, Cipru și România.

Prin parteneriate, Grupul este prezent în 7 țări (Albania, Kosovo, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia, Muntenegru, Serbia, Muntenegru și Israel) cu 36 de magazine sub brandul JUMBO.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul grec Jumbo va deschide încă 3 magazine în România, în 2024