Lectură de 2 minute

06 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Retailerul francez Auchan vrea să încerce din nou să cumpere lanțul Carrefour

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul Auchan vrea să încerce din nou să cumpere rivalul Carrefour, scrie Bloomberg. Auchan a regândit și readus în discuție lucrările și colaborarea pentru a ajunge la un potențial acord cu Carrefour, după ce negocierile anterioare s-au încheiat în toamnă. Auchan a purtat discuții cu firme de capital privat, inclusiv CVC Capital Partners, despre asocierea la o nouă ofertă. 

Acțiunile Carrefour au crescut pentru a opta oară consecutiv miercuri, cea mai lungă creștere din ultimii patru ani. Retailerul a înregistrat o creștere de până la 6,6% la Paris, oferind companiei o valoare de piață de aproximativ 13,4 miliarde de euro (15,2 miliarde de dolari).

Fuziunea dintre Carrefour și Auchan ar crea cel mai mare retailer din Franța

O înțelegere cu Carrefour ar ajuta proprietarii Auchan, familia fondatoare Mulliez, să creeze cel mai mare retailer din Franța și să își consolideze poziția pe fondul provocărilor din partea rivalilor germani, care au lanțuri de discout. Orice tranzacție ar avea nevoie de sprijinul acționarilor de bază ai Carrefour, al familiei Moulin și al omului de afaceri brazilian din retail Abilio Diniz. Deliberările sunt în desfășurare și nu există nicio certitudine că vor duce la o ofertă.

Reprezentanții Auchan, Carrefour și CVC au refuzat să comenteze.

Discuțiile Carrefour cu privire la o vânzare către retailerul canadian Alimentation Couche-Tard Inc. s-au prăbușit la începutul anului 2021, pe fondul opoziției puternice din partea grupului francez. Ulterior, Auchan a încercat să cumpere Carrefour cu aproximativ 21 de euro pe acțiune, sau 16,6 miliarde de euro, dar discuțiile s-au blocat în privința prețului și a structurii, a raportat Bloomberg News în octombrie.

Carrefour, pe locul doi în Franța

Piața alimentară din Franța este văzută ca fiind pregătită pentru consolidare, pe fondul concurenței atrăgătoare din partea unor retaileri precum Aldi și Lidl. Liderul alimentar, Leclerc, are o cotă de piață de 22,7%, fiind urmat de Carrefour cu 19,4% potrivit datelor furnizorului de cercetare Kantar. Auchan ocupă locul cinci, cu doar 9,2%.

,,Familia Mulliez nu poate repara Auchan de una singură. De aceea nu are altă opțiune decât un acord de fuziuni și achiziții cu Carrefour'', a spus Clement Genelot, analist la Bryan Garnier.

O înțelegere între doi dintre cei mai mari retaileri din Franța ar putea duce la pierderi de locuri de muncă din cauza suprapunerilor de poziții, declanșând în același timp un control în privința autorităților de reglementare.

Citeste si:
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul francez Auchan vrea să încerce din nou să cumpere lanțul Carrefour