Lectură de 2 minute

29 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul de mobilier și decorațiuni Jysk va avea campania de Black Friday pe 12 noiembrie: „O personalizare românească neaoșă a unui fenomen mondial”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Jysk, retailerul danez de mobiler și decorațiuni, prezent pe piața din România din 2007, va desfășura campania de Black Friday vineri, 12 noiembrie, cu mai bine de jumătate de lună înainte de data oficială respectată de restul țărilor.

Campania cu reduceri de Black Friday a retailerului Jysk se va desfășura pe 12 noiembrie, o dată devansată cu două săptămâni de eMAG, retailer care dă trendul pieței.

„Este foarte straniu că în România Black Friday se întâmplă cu o jumătate de lună înainte de campania din toată lumea. Îmi este foarte greu să explic colegilor din grup de ce suntem atât de speciali, probabil că este iar o personalizare românească neaoșă a unui fenomen mondial. Este un stil balcanic de a încerca să mai ciupești ceva, este o chestie mioritică. (...) În mod normal (Black Friday este – n.r.) pe 25 noiembrie, românește va fi pe 12 noiembrie.

Cred că în ultimele 12 luni, percepția multor clienți s-a schimbat puțin. Pe de-o parte, avem un fenomen inflaționist, iar pe de altă parte avem foarte multe economii realizate. S-a observat și în multe alte țări că acest apetit pentru promoții, pentru oferte s-a temporizat. Clientul este dispus să plătească un pic mai mult pentru produse calitative sau pentru produse care durează un pic mai mult și poate putem vedea o orientare mai spre centru de la această direcție către promoții în următoarea perioadă”, a mai spus Alex Bratu.

Înscrie-te la conferința retailArena: A Game of the Future și află cele mai noi informații din retail, FMCG, e-commerce și domeniile conexe de la speakeri de top din industrie.

Black Friday Jysk

În prezent, online-ul reprezintă 10% din vânzările Jysk.

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfășoară operațiuni în 51 de țări, are peste 26.500 de angajați și peste 3000 de magazine. În Germania, grupul își desfășoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul țărilor sub numele de JYSK.

Compania este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,8 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro.

Citeste si:
Primark dă startul campaniei masive de reduceri la hainele pentru copii
Primark dă startul campaniei masive de reduceri la hainele pentru copii

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 104 magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul de mobilier și decorațiuni Jysk va avea campania de Black Friday pe 12 noiembrie: „O personalizare românească neaoșă a unui fenomen mondial”