Lectură de 2 minute

27 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Tranzacția verii. Retailerul de jucării Noriel, cumpărat de o firmă din Turcia

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Noriel, cel mai mare retailer de jucării, jocuri şi produse pentru copii din România, a fost cumpărat de compania Sunman Group din Turcia de la Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI).

"Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a vândut Noriel, cel mai mare retailer de jucării, jocuri şi produse pentru copii din România. Compania a fost achiziţionată de Sunman Group, un lider de piaţă turc în comerţul cu amănuntul, distribuţia şi producţia de jucării, care operează sub mărcile Sunman şi Toyzz Shop. Valoarea tranzacţiei va rămâne confidenţială", se arată în comunicatul fondului de investiţii.

Enterprise Investors a achiziţionat, în 2016, Noriel, care la vremea respectivă era o afacere de familie susţinută de un investitor financiar şi opera o reţea de 47 de magazine. Ca parte a acordului, fondul a oferit Noriel finanţare în valoare de două milioane euro pentru a-i stimula creşterea.

La acest moment, compania este o afacere omnichannel, cu 88 de magazine situate în toată România, și cu venituri estimate de 312 milioane lei pentru 2022, ceea ce ar fi cel mai bun rezultat de până acum.

"Suntem mândri că facem parte din parcursul Noriel către formatele de retail şi e-commerce de top care oferă cea mai bună experienţă de cumpărături. În prezent, este singurul jucător din România cu un real serviciu omnichannel, care maximizează sinergiile online şi offline. O schimbare a preferinţelor clienţilor pentru produse inovatoare, distractive şi educaţionale va aduce beneficii şi mai mari companiei Noriel, datorită dezvoltării puternice a produselor şi capacităţilor de aprovizionare", a declarat Dariusz Pietrzak, vicepreşedinte al Enterprise Investors, responsabil pentru investiţie.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu capital total de peste 2,5 miliarde euro care au investit 2,2 miliarde euro în 151 de companii din diverse sectoare şi au vândut 136 de companii, cu încasări brute totale de 4,2 miliarde euro. Noriel a fost a şaptea investiţie a EI în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacția verii. Retailerul de jucării Noriel, cumpărat de o firmă din Turcia