Lectură de un minut

15 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul de fashion C&A se restructurează: mai mulți angajați își vor pierde locul de muncă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul german de fashion C&A a anunțat că se restructurează, proces ce implică mai multe fuziuni și centralizarea unor operațiuni. Compania nu a anunțat, însă, câți oameni vor fi concediați, potrivit retaildetail.eu.

C&A intenționează să creeze un „model operațional mai agil”, pentru a putea lua decizii mai rapid. Astfel, cele mai importante funcții din cadrul birourilor principale vor fi centralizate.

Retailerul are, în prezent, două birouri centrale în Uniunea Europeană, unul în Dusseldorf, în Germania și unul din Vilvoorde, în Belgia. Sindicatul ACV Puls din Belgia a confirmat că angajații din această țară vor fi afectați, dar planul de restructurare este încă neclar.

Nemții au mărturisit că pandemia de coronavirus a stat la baza restructurării, iar ei vor să investească în digitalizare.

Potrivit noii structuri organizaționale, în viitor vor fi șase divizii: mărfuri&sustenabilitate, operațiuni, digital&consumatori, vânzări&piețe, finanțe&IT, oameni&cultură și comunicare&PR de fashion.

Campania a mai trecut printr-un proces de restructurare în 2017, când 70 de persoane și-au pierdut locul de muncă la birourile din Vilvoorde. La începutul anului trecut, C&A a închis 13 magazine în Germania și circa 30 în Franța.

Sursa foto: C&A

Citeste si:
Val de disponibilizări în 2024: cine sunt marii retaileri care renunță la angajați pentru a reduce cheltuieli
Val de disponibilizări în 2024: cine sunt marii retaileri care renunță la angajați pentru a reduce cheltuieli
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul de fashion C&A se restructurează: mai mulți angajați își vor pierde locul de muncă